Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε το EUGEN MAERSK

10353286 702340313148429 3125840179577469012 o

Ένα σχεδόν 24ωρο μετά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ ΑΕ κατάπλευσε (το Σάββατο) στον προβλήτα ΙΙΙ ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα container πλοία του κόσμου το EUGEN MAERSK μήκους 400 μέτρων και δυνατότητα μεταφοράς 15.500 containers.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πλοίο καταπλέει στον Πειραιά και στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΣΕΜΠΟ της ΣΕΠ Α.Ε

Όπως είναι γνωστό η ΣΕΠ διαθέτει εκτός των άλλων στον Προβλήτα ΙΙΙ 5 Super Post Panamax Γερανογέφυρες με TANDEM spreaders με δυνατότητας εξυπηρέτησης πλοίων πλάτους 26 σειρών containers, τις μεγαλύτερες στον κόσμο αυτή την περίοδο και είναι από τα ελάχιστα terminals στην Μεσόγειο που μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοιου η και μεγαλύτερου μεγέθους πλοία.

Από το γεγονός του κατάπλου του συγκεκριμένου πλοίου γίνεται πλέον εμφανές ότι οι σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει η ΣΕΠ ΑΕ τα τελευταία χρόνια μετά τη σύμβαση παραχώρησης και που έλειπαν από το λιμάνι του Πειραιά έχουν βάλει το λιμάνι στις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο , έλκουν τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών του κόσμου. Τα οφέλη θα είναι προφανή για τη Ελληνική οικονομία , αλλά και την τοπική κοινωνία.

Όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας MAERSK: «Η ΣΕΠ Α.Ε είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή container terminal του κόσμου. Έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σε υπερσύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης και στιβασίας με τα οποία λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό πετυχαίνει παραγωγικές διαδικασίες που προσελκύουν Ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς containers».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter