Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Zenggang- Πλακιωτάκη- Ξεκινάει μία εμβληματική επένδυση

0συνάντηση

Μια εμβληματική επένδυση για την Ελλάδα, που ταλανίζονταν καθηλωμένη επί σειρά ετών, ξεκινά άμεσα μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ να εγκρίνει το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 611,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Η σημαντική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο κ. YU ευχαρίστησε τόσο την Ελληνική κυβέρνηση, όσο και τον κ. Πλακιωτάκη προσωπικά για την καθοριστική συμβολή του στην ταχεία προώθηση της επένδυσης της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία εγκρίθηκε μέσα σε τρεις μόνο μήνες, επισημαίνοντας ότι η COSCO Shipping ήταν και παραμένει ένας ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου.
Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός πως μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, η οποία αντιμετώπισε για χρόνια προσκόμματα και ταλανίστηκε από ιδεοληψίες, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.
Οι επενδύσεις που έχει σχεδιάσει η ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, Την ίδια στιγμή, η έγκριση του master plan αποδεικνύει ότι πλέον η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις εκείνες που διακρίνονται από όραμα, αλλά και ρεαλισμό και δημιουργούν πραγματική προστιθέμενη αξία.
Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει οι επενδύσεις που το αφορούν, να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πάντα με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το συμφέρον όχι μόνο της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter