Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Cosco ζητά την επίσπευση μεταβίβασης του 16% του ΟΛΠ

099COSCO Aries

Το ποσοστό 16% του ΟΛΠ που επρόκειτο να μεταβιβαστεί στην Cosco το 2021 με την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπονταν στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, ζητεί να δοθεί άμεσα με επιστολή του προς το ΤΑΙΠΕΔ ο Κινέζος μέτοχος.

Στην επιστολή της η Cosco επικαλείται τις καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των επενδύσεων με υπαιτιότητα του Δημοσίου και για αυτόν τον λόγο γνωστοποιεί την πρόθεσή της να ξεκινήσει συζητήσεις για την άμεση μεταβίβαση, αφού ακριβώς εξαιτίας των καθυστερήσεων αυτών είναι ανέφικτη η υλοποίηση των έργων εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Το συνολικό ύψος των επίμαχων επενδύσεων, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τις καθυστερήσεις και την απόρριψη ενός σημαντικού μέρους των έργων από το υπουργείο Ναυτιλίας (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) και το ΚΑΣ, ανέρχεται σε 612 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των υποχρεωτικών επενδύσεων της αποκρατικοποίησης, το master plan του ΟΛΠ περιλαμβάνει επιπλέον επενδύσεις ύψους 318 εκατ. ευρώ, που θεωρούνται ενιαίες και απαραίτητες για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού του Πειραιά.
Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter