Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τρέχει» το ξενοδοχειακό πρόγραμμα του ΟΛΠ-Αξιοποιείται η «Παγόδα» (UPD)

0pagoda

Ολοταχώς αναμένεται να προχωρήσει το ξενοδοχειακό πρόγραμμα επενδύσεων του ΟΛΠ που προβλέπεται στο master plan καθώς αργά απόψε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) έδωσε το τελικό «οκ». Νωρίτερα είχε προηγηθεί ακροαματική διαδικασία όπου η πλευρά του ΟΛπ εξήγησε λεπτομερώς τους σχεδιασμούς της. Με βάση την εξέλιξη θα αξιοποηθεί το κτίριο της «Παγόδας» και οι «νεκρές» χρήσεων αποθήκες που βρίσκονται κοντά στο Σιλό.

Εν αναμονεί της απόφασης για την «Παγόδα»- Θετικά τα πρώτα μηνύματα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ακροαματική διαδικασία στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) σχετικά με το θέμα της αξιοποίηση με βάση το master plan του ΟΛΠ του κτιρίου της «Παγόδας».

Κύκλοι του ΟΛΠ εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την τροπή που έλαβε το εν λόγω θέμα στην ακροαματική διαδικασία δεδομένου ότι από την πλευρά του ΟΛΠ είχε καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλοιωθεί η εικόνα του εμβληματικού για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και την πόλη του Πειραιά κτιρίου το οποίο προορίζεται να μετασκευαστεί σε ξενοδοχείο. Η απόφαση του ΚΣΝΜ θα «ανάψει πράσινο φώς» στη διοίκηση του ΟΛΠ να ξεκινήσει τις διαδικασίες μετασκευής του κτιρίου το οποίο παραμένει «νεκρό» δραστηριοτήτων για πολλά χρόνια καθώς οι χώροι του δεν μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκθέσεις του μεγέθους των «Ποσειδωνίων» τα οποία ανά διετία σχεδόν διπλασιάζουν τον αριθμό των εκθετών και άρα των απαιτήσεων για εκθεσιακούς χώρους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter