Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πειραιο-κεντρική» ανάπτυξη σχεδιάζει η COSCO

00007ΠΑΓΌΔΑ

Καθαρά Πειραιο-κεντρικού χαρακτήρα είναι ο επενδυτικός σχεδιασμός της COSCO όσον αφορά στις παράπλευρες οικονομικές επενδύσεις που έχει εξαγγείλει και οι οποίες αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη του Πειραιά. Η ευρισκόμενη στον ορίζοντα μετεξέλιξη της ιστορικής «παγόδας», άλλοτε κραταιού εκθεσιακού κέντρου, σε 5άστερο ξενοδοχείο αλλά και οι εντός λιμένος ανάπτυξη καταστημάτων , εστιατορίων και πολιτιστικού κέντρου εκτιμάται ότι θα στερήσει δικαιολογιών από φορείς του τουρισμού, και όχι μόνο, για την παραμονή και ψυχαγωγία των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων αλλά και όχι μόνο στην πόλη του Πειραιά. Με «ζωντανό παράδειγμα» την Βαρκελώνη, η οποία παρά τις πολιτικές εξελίξεις στα τέλη του 2017 «κράτησε» την κρουαζιέρα στα προβλεφθέντα πλαίσια, η ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του επιβατικού λιμένα του Πειραιά θα δώσει ώθηση στο οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης η οποία «βλέπει του τουρίστες να περνούν» και να μην μένουν σε αυτή. Είναι προφανές ότι οι σχεδιασμοί της COSCO αποσκοπούν να ενισχύσουν το home porting ενώ θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον για τη μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή στον λιμένα επιβατών κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας. Να σημειωθεί ότι το λιμάνι πυρετωδώς για να προσθέσει στο δυναμικό παραβολής- πρυμνοδέτησης , πέραν του υφιστάμενου δυναμικού των 9-11 πλοίων και τεσσάρων ακόμη της λεγόμενης νέας γενεάς των νεότευκτων του τομέα.
Μέχρι στιγμής πάντως η COSCO όσον αφορά στο επενδυτικό της προφίλ για το λιμάνι έχει κινηθεί συνεπώς και σε ορισμένες περιπτώσεις ταχύτερα των χρονοδιαγραμμάτων με κλασική περίπτωση αυτή της επισκευαστικής ζώνης όπου ξεμπλοκάρισαν διαδικασίες που πλέον επιτρέπουν την πρόσθεση μίας ακόμη πλωτής δεξαμενής. Η οποία ως γνωστό θα συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αφ ενός και αφ εταίρου στην οικονομική ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter