Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δυναμική παρουσία του ΟΛΠ στη ΔΕΘ

cosco pirea 005634

Δυναμική παρουσία αναμένεται να έχει στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς καθώς είναι η πρώτη χρονιά που στην πλειοψηφία του το λιμάνι βρίσκεται υπό τον έλεγχο της COSCO.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς στη φετινή ΔΕΘ, που τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, οι Έλληνες επιχειρηματίες, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται για b2b συναντήσεις, με εκπροσώπους των τουλάχιστον 150 κινεζικών εταιριών, που θα πλημμυρίσουν μεγάλο μέρος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, να έρθουν σε επαφή με Κινέζους επιχειρηματίες, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού δυνατότητες συνεργασίας, είτε σε επίπεδο εξαγωγών, είτε στον τομέα των επενδύσεων και το λιμάνι του Πειραιά είναι η καλύτερη πρόταση .

Καθώς ως γνωστόν ο Πειραιάς αποτελεί «πύλη» για τις εμπορευματικές ροές από Ασίας προς Ευρώπη και αντίστροφα για το εξαγωγικό εμπόριο της ΕΕ προς τις Ασιατικές αγορές.

Στην έκθεση μεταξύ των άλλων επίσης δυναμική παρουσία θα έχουν η η China Development Bank (CDB), η οποία έχει συγκροτήσει μια λίστα διεθνών επενδυτικών προγραμμάτων με περισσότερα από 900 έργα στις 64 χώρες από τις οποίες διέρχεται ο νέος Δρόμος του Μεταξιού ή Belt and Road, με προγραμματισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 800 δισ. δολαρίων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες για την επόμενη δεκαετία επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά, αλλά και άλλων κινεζικών επιχειρήσεων που έχουν τοποθετηθεί ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι τα τραπεζικά δάνεια που φαίνεται να έχει ήδη χορηγήσει για έργα που περιλαμβάνονται στον νέο Δρόμο του Μεταξιού, υπερβαίνουν τα 110 δισ. δολάρια.

Η Κίνα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το ελληνικό επιχειρείν στις ασιατικές αγορές και με ουσιαστική παρουσία σε περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα, στο μεγαλύτερο περίπτερο (13) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν αμιγώς κινέζικες επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες.

Μεταξύ αυτών επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Στον κλάδο της τεχνολογίας ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, ενώ θα συμμετέχουν και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.

Τέλος οι επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων θα λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στις ώρες λειτουργίας της, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Περιπτέρου 15.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter