Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πύραυλος» ο ΟΛΠ…

cosco pireas 0042

«Την ανάσα» του ΟΛΠ έχουν αρχίσει “να αισθάνονται” τα κατέχοντα τις πρώτες θέσεις στη Μεσογειακή κατάταξη λιμάνια της Δυτικής Μεσογείου καθώς η πρόοδος που σημειώνει το λιμάνι από πλευράς κινήσεων, αλλά και στρατηγικών , είναι σίγουρο ότι λίαν συντόμως θα αλλάξει τα δεδομένα.

Στο πλαίσιο των δυναμικών στρατηγικών κινήσεων εντάσσεται και η σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), της Cosco και του λιμένα της Σαγκάης, για την αύξηση των εισερχόμενων φορτίων από την Κίνα στην Ευρώπη.

Τη συμφωνία θα υπογράψουν από κινεζικής πλευράς ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited Σου Λιρόνγκ και ο πρόεδρος της Shanghai International Port Group (SIPG) Τσεν Σουγιουάν.

Με δεδομένο ότι πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Σου Λιρόνγκ έχει τονίσει ότι ο κινεζικός όμιλος «θα συνεχίσει τις επενδύσεις του ώστε ο Πειραιάς να καταστεί το πιο ανταγωνιστικό λιμάνι στη Μεσόγειο» μία σειρά θεμάτων, που στο φόντο των εξελίξεων, φαντάζουν ως τώρα δευτερεύουσας σημασίας όπως η βελτίωση της σιδηροδρομικής κάλυψης του Πειραϊκού λιμανιού, προσλαμβάνουν ιδιάζουσας πλέον σημασία.

Και τούτο γιατί τα σημερινά MOU παρέχουν τη δυνατότητα στον Πειραιά να διαπραγματευτεί από θέσεως ισχύος με τις μεγάλες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πράγμα που αναμένεται να συμβάλει στην ταχύτερη επίτευξη του στόχου να καταστεί ο ΟΛΠ το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο.

Από την άλλη πλευρά η υπογραφή MOU μεταξύ Cosco και SIPG διανοίγονται για τον Πειραιά νέοι ορίζοντες στο τμήμα των συνεργειών καθώς η Shanghai IPG εξυπηρετεί 281 τακτικές γραμμές εμπορευματοκιβωτίων που καταλήγουν στα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως με δραστηριότητες επίσης τόσο στο ξηρό φορτίο όσο και στην κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών το λιμάνι του Πειραιά οδεύει προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατάταξη των λιμένων της Μεσογείου αλλά και των πρώτων θέσεων μεταξύ των λιμένων της Ευρώπης έχοντας πέραν της γεωστρατηγικής σημασίας για την υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Belt and Road» του Πεκίνου και τη δυναμική της ηγεσίας του η οποία και λειτουργεί το λιμάνι με παραμέτρους για λιμάνια παγκόσμιας κλάσης.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter