Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φεβρουάριο «τρέχουν» τα χρονοδιαγράμματα στον ΟΛΠ

olp 64

Καθοριστικής σημασίας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, για την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης των επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος και όχι μόνο στον ΟΛΠ από την COSCO αποτελεί η 10η Φεβρουαρίου όπου θα γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού για τον «ανεξάρτητο μηχανικό» που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των ήδη γνωστών σχεδιασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλευση της COSCO στον Πειραιά έχει «εξιτάρει» τις προσδοκίες παραγωγικών τάξεων καθώς το θέμα των επενδύσεων και της σημασίας τους για τα οικονομικά δρώμενα του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου βρίσκονται μόνιμα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι παραγωγικές τάξεις και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα έχουν εναποθέσει επίσης τις ελπίδες τους στην προσπάθεια της οποία ηγείται ο υπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της ζώνης τα οποία και έχουν στοιχήσει την αποτελμάτωση του κύκλου εργασιών της , την απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και το μαρασμό σημαντικού αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων του επισκευαστικού τομέα.
Από τα μέχρι τούδε γνωστά στοιχεία είναι ότι το τρέχον έτος έχουν προγραμματιστεί έργα της τάξης των 130 εκατομμυρίων ευρώ σε υλοποίηση απόφασης του δ.σ. του Οργανισμού που είχε ληφθεί τον Οκτώβριο πέρσι . Ταυτόχρονα «παίζουν» και τα χρονοδιαγράμματα έλευσης της ή των (δύο) πλωτών δεξαμενών κοντά στις αρχές του καλοκαιριού υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν λυθεί μία σειρά προβλήματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα που ουσιαστικά και θα σηματοδοτήσουν εν συνεχεία την λειτουργία των ή της δεξαμενής. Κύκλοι προσκείμενοι στην COSCO επισήμαιναν ότι τα χρονοδιαγράμματα των επενδύσεων θα τηρηθούν υπενθυμίζοντας ότι σε ορισμένες των περιπτώσεων υπήρξε θετική υπέρβαση των χρονοδιαγραμμάτων. Νωρίτερα πάντως σήμερα ο βουλευτής αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έθεσε ερωτήματα προς τους συναρμόδιους υπουργούς που άπτονται των δραστηριοτήτων της COSCO

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter