Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπόψη του ΥΝΝΠ σχεδιασμοί της COSCO

olp 087

Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα περί των προθέσεων της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά συγκάλεσε η ηγεσία του ΥΝΝΠ στο πλαίσιο του κύκλου των ενημερωτικών επαφών που έχει η ηγεσία του υπουργείου με τους φορείς της ναυτιλίας και όχι μόνο.
Το τελευταίο διάστημα τα θέματα του λιμανιού του Πειραιά βρίσκονται εκ νέου στο προσκήνιο καθώς τόσο τα Πειραϊκά Επιμελητήρια όσο και ο Δήμος της πόλης ευελπιστούν σε συνεργασία για την υλοποίηση από την πλευρά των Κινέζων επενδύσεων που θα «ξεπαγώσουν» την τοπική οικονομία αλλά και θα αναδείξουν την πόλη σαν τουριστικό προορισμό για επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Μάλιστα το τελευταίο ζήτημα τέθηκε και από την πλευρά της Celestyal Cruises στελέχη της οποίας πρόσφατα εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις κατά τόπους λιμενικές υποδομές αλλά και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στα πρόσφατα σχετικά εγκαίνια της προβλήτας πλησίον του Κεντρικού Λιμεναρχείου η πλευρά της COSCO είχε κάνει λόγο για προσπάθεια έλευσης Κινέζων ταξιδιωτών για κρουαζιέρες. Θέμα που κρατιέται ζέον από τους φορείς του τουρισμού και της πόλης αν και απαιτούνται παρεμβάσεις που έχουν στο πρόσφατο παρελθόν αναλυθεί διεξοδικά.
Τέλος όσον αφορά στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο το σύνολο των φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από τις ναυπηγοεπισκευές και προωθήσεις τροφο-εφοδίων σε πλοία αναμένουν με «έκδηλη αγωνία» την υλοποίηση της εξαγγελίας από την πλευρά της COSCO για έλευση πλωτής δεξαμενής που θα ενδυναμώσει τις λειτουργίες της ζώνης. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Celestyal Cruises αναφερόμενος πρόσφατα στα των υποδομών και της υπόθεσης του home porting είχε επισημάνει μεταξύ των άλλων τις αδυναμίες της ζώνης και για τον τομέα των κρουαζιερόπλοιων.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στον Πειραϊκό χώρο έχει διαμορφωθεί συναντίληψη μεταξύ των φορέων για μία σειρά θέματα τα οποία χρήζουν παρεμβάσεων από τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να αρθούν εμπόδια αλλά και στρεβλώσεις δεκαετιών που αποδίδονται στο υφιστάμενο πλαίσιο που «ταλανίζει» τις επιχειρήσεις της ζώνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter