Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ταμείο» για το λιμάνι;

Olp 09988

Θετικά ή αρνητικά «κλείνει» το τρέχον έτος για το πρώτο λιμάνι της χώρας; «Ταμείο», σύμφωνα με τους όρους της αγοράς επιχειρούν να «κλείσουν» κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου και όχι μόνο καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους που σηματοδοτήθηκε από την ανάληψη της διοίκησης του ΟΛΠ από την COSCO.

Η εικόνα σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει δύο όψεις, όπως και τα νομίσματα, καθώς οι προβλήτες που είναι υπό τον έλεγχο της PCT SA , συνέχισαν, με βάση τα στοιχεία, να ανεβάζουν ρυθμούς και μάλιστα με ένα θετικό διψήφιο πρόσημο, το οποίο έχει ενοχλήσει έντονα τον ανταγωνισμό είτε αυτός έχει πρόσωπο στη Μεσόγειο , είτε στην Β. Θάλασσα. Ο οποίος στις sotto voce συνομιλίες που έχουν καταγραφεί «φοβάται» το ενδεχόμενο η COSCO να φέρει τα «πάνω κάτω» στο ευρωπαϊκό status ασκώντας μία «επιθετική πολιτική» σε διαφορετικό στιλ των συνηθισμένων.

Από την άλλη πλευρά εκτός της περίπτωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, που θεωρείται «εσωτερικό» θέμα εξωγενείς παράγοντες, που αποδίδονται στην «παθογένεια» του ελληνικού συστήματος , όπως οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους, ο αποκλεισμός της Ειδομένης από πρόσφυγες, και τα χρονίζοντα προβλήματα της Πλοηγικής δημιούργησαν μία εν των συνόλω «αδυναμία» (απωλέσθη περί το 10% του δυνητικού οικονομικού προϊόντος του κατά το 2016), την οποία το ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό λιμενικό σύστημα επεχείρησε, και εξακολουθεί, να εκμεταλλευτεί.

Στην εικόνα, απέναντι στους «ήρεμους» και διατηρούντες την ψυχραιμία τους Κινέζους του ΟΛΠ ,θα πρέπει να προστεθούν και οι αδημονούντες του Πειραϊκού χώρου για την υλοποίηση επενδύσεων στο λιμάνι, και μάλιστα κατά την λαϊκή έκφραση «που έπρεπε να γίνουν χθες...». Χωρίς να υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις έχουν ένα προγραμματισμό υλοποίησης τουναντίον με μία σειρά ρυθμίσεων, που εμπίπτουν στην σφαίρα των εξωγενών παραγόντων που επηρεάζουν το τελικό προϊόν, οι οποίες και είναι στην ευθύνη συναρμοδίων υπουργείων και του κυκεώνα της γραφειοκρατίας αλλά και των αταβιστικών «αγκυλώσεων» του συστήματος της ευρύτερης διοίκησης.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter