Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο 23% το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ

olp 64

Δύο ανακοινώσεις που αφορούν στις μεταβολές που έγιναν με την είσοδο της COSCO Shipping Group στο μετοχικό κεφάλαιο του μέσω ΧΑΑ γνωστοποίησε ο ΟΛΠ.
Ειδικότερα: «Η εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, ανακοινώνει τη γνωστοποίηση που έλαβε από τo Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.), ως εξής:
- Επωνυμία του υπόχρεου γνωστοποίησης: Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
- Επωνυμία του μετόχου: Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. γνωστοποιεί ότι ως αποτέλεσμα εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε στις 10/8/2016 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφων που κατέχει στην Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. κατήλθε από 74,14% σε 23,14%, ύστερα από τη μεταφορά του 51% στην COSCO (Hong Kong) Group Limited (στο εξής Cosco Hong Kong). Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχοντας 100% το "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ", ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.
Επισημαίνεται επίσης ότι εντός διαστήματος πέντε ετών και εφόσον έχουν εκπληρωθεί ορισμένοι όροι που περιγράφονται στην Συμφωνία Αγοράς Μετοχών (SPA) για την πώληση και την αγορά 16.750.000 μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. που έχει υπογραφεί με την Cosco Hong Kong, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης από την πλευρά της Cosco Hong Kong των υποχρεωτικών επενδύσεων ύψους € 293.783.800 εκατ. στον ΟΛΠ, το ποσοστό του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. στον ΟΛΠ θα κατέλθει στο 7,14%, με τη μεταφορά επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ στη Cosco Hong Kong.
Σε άλλη ανακοίνωση ο ΟΛΠ αναφέρει τα εξής:
Η εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, ανακοινώνει τη γνωστοποίηση που έλαβε από την China COSCO Shipping Corporation Limited (στο εξής COSCO Shipping Group), ως εξής:
- Επωνυμία του υπόχρεου γνωστοποίησης: COSCO Shipping Group.
- Επωνυμία του μετόχου: COSCO (Hong Kong) Group Limited (στο εξής COSCO Hong Kong).
Ως αποτέλεσμα εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε στις 10/8/2016 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφων που κατέχει η COSCO Hong Kong στην Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανήλθε στο 51%.
Η COSCO Hong Kong ελέγχεται κατά 100% από τη China Ocean Shipping (Group) Company, η οποία ελέγχεται κατά 100% από τη COSCO Shipping Group, μία κινεζική κρατική εταιρεία. Ως συνέπεια της συγκεκριμένης συναλλαγής η COSCO Shipping Group, ελέγχοντας έμμεσα κατά 100% τη COSCO Hong Kong ελέγχει έμμεσα και το 51% των δικαιωμάτων ψήφου του ΟΛΠ Α.Ε.
Επισημαίνεται επίσης ότι εντός διαστήματος πέντε ετών και εφόσον η Cosco Hong Kong έχει εκπληρώσει ορισμένους όρους που περιγράφονται στην Συμφωνία Αγοράς Μετοχών (SPA) για την πώληση και την αγορά 16.750.000 μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. που έχει υπογραφεί με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης των υποχρεωτικών επενδύσεων ύψους € 293.783.800 εκατ. στον ΟΛΠ, το ποσοστό της Cosco Hong Kong θα ανέλθει στο 67%, λαμβάνοντας επιπλέον 16% των μετοχών από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter