Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεις 293 εκατ. ευρώ στον Πειραιά από την Cosco

cosco pirea 005634

Το ποσό των 293,8 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Cosco Shipping στο λιμάνι του Πειραιά, προχωρώντας σε μία σειρά απαραίτητων έργων, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η επέκταση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια, η αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώης και η κατασκευή ενός πολυώροφου χώρου στάθμευσης.

Οι μελλοντικές επενδύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosco με αφορμή τη μεταβίβαση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ, έχουν ως στόχο τη μετατροπή του λιμένα του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, καθιστώντας το στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη, καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.

Αναλυτικά, η κινεζική εταιρεία δεσμεύεται να επενδύσει σε αποβάθρα βεληνεκούς 300,000DWT καθώς και στην αναβάθμιση των γύρω υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας επισκευής πλοίων, καθώς και στην ανεύρεση ευκαιριών σε ότι αφορά την επισκευή υπεράκτιου εξοπλισμού.

Παράλληλα, ο Όμιλος θα επενδύσει στο λιμάνι οχηματαγωγών και στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης, ο οποίος θα καταστήσει τον Πειραιά ως το σημαντικότερο τερματικό αυτοκινήτων στη Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, η Cosco θα επιταχύνει την κατασκευή του China - Europe Land-Sea Express Line, φέρνοντας την Κίνα και την νοτιοανατολική Ευρώπη ένα βήμα πιο κοντά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος θα αναλάβει την ανάπτυξη των logistics και της αποθήκευσης, τη στρατηγική πρωτοβουλία «One Belt One Road», καθώς και το γεωγραφικό πλεονέκτημα του λιμανιού να αναπτυχθεί ως το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, καθώς και η νότια πύλη προς της κεντρική και ανατολική Ευρώπη και των Βαλκανίων.

«Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και μια καλύτερη πλατφόρμα ανάπτυξης για τις νεότερες γενιές Ελλήνων» καταλήγει η Cosco.

Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter