Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επαφές Cosco με ΟΛΠ,YNA για ζητήματα του λιμανιού του Πειραιά

cosco piraeus 600 1

Τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης από το ΤΑΙΠΕΔ αρχικά του 51% των μετοχών του ΟΛΠ προς την Cosco Group (Hong Kong) Limited αλλά και η καταβολή του τιμήματος των 280,5 εκατ. ευρώ από την κινεζική εταιρεία.

Ήδη τρία ανώτερα στελέχη της κινεζικής εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν καθημερινώς συναντήσεις εργασίας με τα ανώτερα στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα θέματα του οργανισμού.

Αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν τα στελέχη του Οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να γίνει η υψηλότερη και καλύτερη ποιοτική μετάβαση που έχει γίνει ποτέ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η μετάβαση της διαχείρισης προς την κινεζική Cosco θα στείλει θετικά μηνύματα προς επενδυτικά σχήματα που θα ήθελαν να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο νέος μέτοχος του ΟΛΠ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού, προκειμένου να υπάρξει νέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο συμβούλιο αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον οκτώ στελέχη από πλευράς Cosco και τρία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ.

Εν τω μεταξύ θέματα που αφορούν τομείς διαχείρισης λιμενικών εργασιών συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν χθες, Δευτέρα, στελέχη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (θυγατρική εταιρεία της Cosco) με στενούς συνεργάτες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των στελεχών του ΣΕΠ, διαπιστώθηκε η ανάγκη διαρκούς απευθείας επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου και εταιρείας για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν κατά τη μεταβατική διαδικασία εν όψει της διαχείρισης του λιμανιού από την Cosco, στο πλαίσιο των νομίμων αρμοδιοτήτων και ορίων και των δύο.

Eπίσης χθες, Δευτέρα, το Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του απέρριψε την αγωγή επιχειρηματικών φορέων της βορείου Ελλάδας που είχε κατατεθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου εναντίον της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και των συνδικάτων των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που ζητούσαν να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Σύμφωνα με το σκεπτικό, η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων είχε ολοκληρωθεί οπότε και δεν υπήρχε κάποιο συμφέρον που να δικαιολογεί το αίτημα.

Σημειώνεται ότι η αγωγή των φορέων της βορείου Ελλάδος κατατέθηκε την Παρασκευή την ίδια ημέρα που οι εργαζόμενοι σε ΟΛΘ και ΟΛΠ ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter