Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΜΥΛΕ για κυβέρνηση: «Οι δηλώσεις είναι ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»

apergia omile 06n

Σήμερα το πρωί αναμένεται να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών σε ΟΛΠ-ΟΛΘ αλλά και η μορφή τους σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ουσιαστικά με την συγκεκριμένη τοποθέτηση η ΟΜΥΛΕ, συνεχίζοντας τον «πόλεμο των ανακοινώσεων» με την κυβέρνηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια ως προς τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο.


Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: “Η κυβέρνηση συνεχίζει τα τελευταία 24ωρα, να προσπαθεί με επιστολές – Δελτία τύπου προς τους εργαζόμενους να μας πείσει ότι η «κατάργηση» του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού είναι «διατήρηση».
Αν θέλει ας θεσμοθετήσει τις δηλώσεις Γεροβασίλη η του Δρίτσα. Όμως δεν το κάνει αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει. Οι δηλώσεις είναι ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έσχατη λύση που μπορεί να συζητηθεί είναι η απαλοιφή από την διάταξη της επικίνδυνης φράσης «κατάργηση από το Δ.Σ / Ο.Λ.Π».
Εάν παραμείνει η φράση «κατάργηση», σημαίνει ότι η Cosco ως Ο.Λ.Π Α.Ε θα αποκτήσει πλήρες «διευθυντικό δικαίωμα» και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψης του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ειδικότερα σχετικά με την λύση της εργασιακής σχέσης.
Επίσης, οι μετατάξεις είναι σε επίπεδο εξαγγελίας και δεν γνωρίζουμε τι θα περιέχει η διάταξη και κατά πόσο μπορεί να καλύψει τους εργαζόμενους του Ο.ΛΠ. και Ο.Λ.Θ.
Οι συνάδελφοι Λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π που βαδίσαμε μαζί από κοινού αυτόν τον ΑΓΩΝΑ, εκτίμησαν τα δεδομένα διαφορετικά μετά τις επιστολές της Κυβέρνησης. Η ιστορία και οι συνάδελφοι θα μας κρίνουν όλους.
Ως ΟΜ.Υ.Λ.Ε, συνεχίζουμε την απεργία αύριο Τρίτη 21/06/2016 στον Ο.ΛΠ. και Ο.Λ.Θ και καλούμε σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Ο.Λ.Π στις 11 π.μ.
Αμέσως μετά, θα συνεδριάσει το ΔΣ/ΟΜ.Υ.Λ.Ε με την συμμέτοχη και των συναδέλφων από Θεσσαλονίκη και θα λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τον ΑΓΩΝΑ.
Ο μεγαλειώδης αγώνας των Λιμανιών στηρίχτηκε από τους εργαζόμενους και αυτοί θα κρίνουν την συνέχεια”.

Διαφοροποίηση

Σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ύστερα από 27 ημέρες, προχώρησαν οι λιμενεργάτες και αρχιεργάτες στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι συνάδελφοί τους αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter