Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προτροπή Δρίτσα προς λιμενεργάτες να το ξανασκεφτούν…

dritsas708 0

Έμμεση προτροπή προς τους συνδικαλιστές λιμενεργάτες να ξανασκεφτούν τη μέθοδο των κινητοποιήσεών τους επιλέγοντας «μορφές διεκδίκησης που αποτρέπουν υπαρκτές καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συνολική προσπάθεια αναθέρμανσης της Οικονομίας» απεύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας τη στιγμή που παραγωγικές τάξεις και χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων θεωρούν ότι χθες δέχθηκε σοβαρό πλήγμα ο τομέας της κρουαζιέρας.
Η χθεσινές εικόνες με τις βαλίτσες στα χέρια, τον ποδαρόδρομο μέσα στο λιμάνι κάτω από τον καυτό ήλιο και τα πληρώματα σε «ρόλο λιμενεργάτη» θεωρούν κύκλοι των παραγωγικών τάξεων και των χρηστών ότι θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά καθώς είναι σύνηθες η «τελευταία εμπειρία» του επιβάτη να τον «συνοδεύει» στις αφηγήσεις του σε εκείνους που θα παρουσιάσει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του. Δηλαδή υπονοούν ότι η ζημιά θα είναι πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα γεγονός που δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους tour operators. Ούτε βέβαια και από υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών της κρουαζιέρας που ήδη αποτυπώνουν την δική τους άποψη για τον Πειραιά
Πάντως χθες το απόγευμα και αφού είχαν συμβεί όσα είχαν συμβεί στο cruis terminal και ενώ διαφαίνεται ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών δεν θα υποχωρήσουν , όπως άλλωστε το έχουν δηλώσει, ο υπουργός με δήλωσή του ανέφερε τα ακόλουθα:
"Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό που να αφήνει περιθώριο παρερμηνειών σχετικά με την ισχύ του όρου 5.11 της Σύμβασης Παραχώρησης στον οποίον αναφέρεται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έχει ήδη ανακοινωθεί προς τους εργαζομένους ένα πλέγμα θεσμικών πρωτοβουλιών ώστε να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και να αποτραπεί η απορρύθμιση αυτών των σχέσεων. Θα καταβληθεί δε πρόσθετη προσπάθεια για τη νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων.
Με βάση αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους απεργούς-εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα, να αξιολογήσουν σωστά τις περίπλοκες και δύσκολες σημερινές συνθήκες που γεννούν πολλαπλούς κινδύνους και να επιλέξουν μορφές διεκδίκησης που αποτρέπουν υπαρκτές καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συνολική προσπάθεια αναθέρμανσης της Οικονομίας.
Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι με οποιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι, στους οποίους αναλογεί μερίδιο ευθύνης ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και ως προς την προοπτική δυναμικής ανάπτυξης τους, πρέπει να συμβάλλουν με υπευθυνότητα και ανοιχτή καρδιά στην αναγκαία κοινή προσπάθεια εξασφάλισης διαρκούς εργασιακής ειρήνης στα λιμάνια.

Τέλος, θεωρούμε ότι και σήμερα, τώρα, η κυβέρνηση και σε αυτήν την περίπτωση δικαιούται να ζητήσει από τους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά να εξαντλήσουν και από τη δική τους πλευρά όλες τις δυνατότητες ώστε απρόσκοπτα να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια χιλιάδες επιβάτες - ταξιδιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που η χώρα μας πρέπει να τους υποδεχθεί με σεβασμό και να τους διευκολύνει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους ταλαιπωρήσει και να τους αφήσει άσχημες εντυπώσεις.
Να είναι βέβαιοι όλοι ότι κάθε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους των απεργών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ εκτιμάται από όλους και ενδυναμώνει πρώτα από όλα τον δικό τους αγώνα.
Περιμένουμε μια γενναία κίνηση προσωρινής, έστω, απεμπλοκής η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελος όλων".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter