Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

“Επεισοδιακή” διακοπή συνεδρίασης του ΟΛΠ

olp 665t

«Επεισοδιακή» ήταν η έναρξη της προγραμματισμένης νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασης του δ.σ, του ΟΛΠ καθώς συνδικαλιστικοί φορείς και εργαζόμενοι «εισέβαλαν» στην αίθουσα συνεδριάσεων με αποτέλεσμα να διακοπεί και εν συνεχεία αναβληθεί η συνεδρίαση.

Στην οποία και ήταν προγραμματισμένη συζήτηση για τον προσδιορισμό έκτακτης γ.σ. που θα επικύρωνε την τροποποίηση του καταστατικού που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, θέματα της σύμβασης παραχώρησης αλλά και της συναφθείσας συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ προς της εισόδου της στην Βουλή.
Κύκλοι των παραγωγικών τάξεων αλλά και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων που κλήθηκαν να σχολιάσουν την εξέλιξη σημείωναν μεταξύ άλλων ότι τορπιλίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης σε χρονική κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία προσπαθεί να «πείσει» τους δανειστές ότι μπορεί να «κλείσει» η αξιολόγηση καθώς έχουν καλυφθεί τα προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και συνακόλουθα του ΟΛΘ.

Η ΟΜΥΛΕ

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

“ Τα μέλη των ΔΣ των συνδικαλιστικών φορέων του ΟΛΠ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ/ΟΛΠ.
Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων επισημάνθηκε στα μέλη του ΔΣ/ΟΛΠ το γεγονός ότι προωθούνται τα θέματα πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και επιλύονται μια σειρά αιτημάτων φορέων ή χρηστών του Λιμανιού, ενώ παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων για επίλυση των εργασιακών ζητημάτων μπροστά στις νέες εξελίξεις η Κυβέρνηση και το ΔΣ/ΟΛΠ δεν δίνουν τις αναγκαίες λύσεις.
Συγκεκριμένα επισημάνθηκε :
Επιχειρείται από το ΔΣ/ΟΛΠ εισήγηση στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του θέματος της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καμία συμμετοχή το ΔΣ/ΟΛΠ στην διαμόρφωση του σχεδίου, όπως αυτό απαιτείται από την υπάρχουσα σήμερα Σύμβαση Παραχώρησης. Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στο ΔΣ για το παραπάνω θέμα και έχει ληφθεί απόφαση του ίδιου του ΔΣ/ΟΛΠ, ότι αναληθώς αναφερόταν στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ ότι υπήρξε τέτοια συμμετοχή.
Τροποποιείται άρον – άρον το καταστατικό του Οργανισμού μεταβάλλοντας το ΔΣ αυτού σε άβουλο όργανο, αφού μεταβιβάζει όλες τις εξουσίες σε μονοπρόσωπες διαδικασίες.
Θέτει εκτός ΔΣ/ΟΛΠ, τόσο τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και τον Δήμαρχο της πόλης του Πειραιά.
Κυρίως, όμως, κωφεύει για την εργασιακή διασφάλιση και προοπτική των εργαζομένων, οι οποίοι είναι οι βασικοί συντελεστές ανάπτυξης και λειτουργίας του Οργανισμού. Αντ’ αυτού «χορτάσαμε» από λόγια και καλές προθέσεις, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ/ΟΛΠ, όπως και από την Κυβέρνηση, να μην τεθεί κανένα θέμα στο ΔΣ που άπτεται της πώλησης του ΟΛΠ, εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο νέο περιβάλλον σύμφωνα με τις υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και Εργασίας και τις ισχύουσες ΣΣΕ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ διατηρώντας στο ακέραιο την διαφωνία τους στο θέμα του ξεπουλήματος του Λιμανιού και έχοντας διατυπώσει τεκμηριωμένες απόψεις επ’ αυτού κάνουν γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι χωρίς την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού”.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter