Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στ.Πιτσιόρλας στην «Αυγή» : Πρέπει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση το θετικό αποτέλεσμα από την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

olp 64

Το θετικό αποτέλεσμα από την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή».

Ο ίδιος τονίζει ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, επισημαίνει ότι το τίμημα είναι πολύ καλό, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι με τον προηγούμενο ρυθμό εσόδων «το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαζόταν πάνω από 300 χρόνια για να εισπράξει το ποσό που εισπράττει τώρα (τίμημα και επενδύσεις) για τα 40 χρόνια παραχώρησης».
Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι το ενοίκιο της Cosco για τον προβλήτα 2 και 3 χρηματοδοτούσε τα ελλείμματα του υπολοίπου ΟΛΠ και το κράτος έπαιρνε «κάτι λιγότερο από ψίχουλα».
Ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει ότι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο αποτελεί την αφετηρία για μία στρατηγική συνεργασία της Ελλάδος με την Κίνα. Ο ίδιος εξηγεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί την χρήση του λιμανιού για 40 χρόνια και μετά η χρήση θα επιστρέψει σε αυτό, οπότε δεν πουλά το λιμάνι ή τις λιμενικές υποδομές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter