Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σκληρή κόντρα ΟΛΠ – ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση

olp 665t

Σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει το προσχέδιο μιας νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ και του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού σε μια νέα επεισοδιακή συνεδρίαση με έντεκα από τα δεκατρία μέλη του δ.σ. να ισχυρίζονται ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνεδρίαση δεν ψήφισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού ενώ επίσης δεν ελήφθη υπόψη την αρνητική γνώμη που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον οργανισμό.
Οι εξελίξεις στη σχέση μεταξύ δ.σ. ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ έρχεται σε χρονική συγκυρία όπου επιχειρείται από το ΤΑΙΠΕΔ να υποβληθεί από την COSCO βελτιωμένο τίμημα με κύκλους των παραγωγικών τάξεων και των χρηστών να εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν η κόντρα αυτή θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο τίμημα ή όχι. Το ερώτημα που αναφύεται βέβαια μέλλεται να απαντηθεί την προσεχή Τετάρτη όπου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter