Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καλά Χριστούγεννα κ. ΟΛΠ…»;

olp 987

Σχεδόν «προφητικά» στις 13 τρέχοντος το «theseanation" άφηνε στο θέμα με τίτλο: «Τρίβουν χέρια» Ιταλοί και Κύπριοι με τις καθυστερήσεις στην αποκρατικοποίηση ΟΛΠ να εννοηθεί ότι ήδη, με βάση αποχρώσες ενδείξεις, ήταν ειλημμένη απόφαση για «τραινάρισμα» της ημερομηνίας διεξαγωγής της δεύτερης, και καθοριστικής φάσης του διαγωνισμού του ΟΛΠ.

Νεότερες διαρροές θέλουν το εν λόγω ρεπορτάζ να επιβεβαιώνεται για μετάθεση της αρχικής ημερομηνίας διεξαγωγής της δεύτερης φάσης μετά τα «Αι Νικολοβάρβαρα», και με ορίζοντα το πρώτο πλέον δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και μία νέα μετάθεση πιθανώς για μετά τις εορτές. Αν και η εκτίμηση αυτή θεωρείται «ακραία», τίποτα με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν την αποκλείει καθώς το «αρμόδιο» ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να τηρεί «σιγή».
Με δεδομένο ότι με βάση τα τελευταία χρονοδιαγράμματα η υπόθεση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ πρέπει να έχει κλείσει εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους τα ερωτήματα που αναφύονται, με βάση τις διαρροές και τη σχετική φημολογία, δημιουργούν ένα νέο πεδίο «προβληματισμού» για τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους, και πέραν των γνωστών σχημάτων για τον ΟΛΠ, επενδυτές σε τομείς της ελληνικής οικονομίας για την «τύχη που τους περιμένει» κατά τομέα ενδιαφέροντος.
Τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού του ΟΛΠ έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ελαστικότητα πέραν του φυσικού καθώς οι αναβολές, με αφορμή το ρευστόν του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού, δεν φαίνεται επί της παρούσης να λαμβάνουν τέλος...
Οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης των λιμένων ΟΛΠ και ΟΛΘ αλλά και το «κλίμα εργασιακής αστάθειας» που «υποδαύλισε» πρόσφατη κινητοποίηση, χάρη στην οποία άλλαξαν ρότα πολλά εμπορικά πλοία, έχει σύμφωνα με εκτιμήσεις ,προκαλέσει προβληματισμό πέραν του εκνευρισμού σε υψηλόβαθμα στελέχη των σχημάτων που διεκδικούν τον διαγωνισμό.
Με αποτέλεσμα « να τρίβουν τα χέρια τους» Ιταλοί και Κύπριοι στο ενδεχόμενο να καμφθούν οι ιώβειες υπομονές που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι διεκδικητές της επικύρωσης του διαγωνισμού. Η δεύτερη φάση του οποίου ήδη έχει καταγράψει καθυστερήσεις έναντι των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter