Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για το επιλιμένιο

ergostasio lipasmaton drapetsona 0

Απόφαση αναμένεται να λάβει σήμερα το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ για το αν συνιστά αφαίρεση μέρους της περιουσίας του ΟΛΠ από τη παραχώρηση και αλλαγή σε ουσιώδεις όρους του εν εξελίξει διαγωνισμού η αποκοπή του επιλιμένιου μετώπου της Δραπετσώνας που ανήκει στον ΟΛΠ.

Ουσιαστικά στη συνεδρίαση θα εκτιμηθεί αν η κυβερνητική παρέμβαση κινείται σε αντίθεση με τα όσα υπαγορεύει το Μνημόνιο που ψήφισε στη Βουλή ενώ επίσης θα συνεκτιμήσει και τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο ότι μέτοχοι του ΟΛΠ (ξένοι θεσμικοί, funds, Ασφαλιστικά Ταμεία) να υποβάλουν αγωγές, με το σκεπτικό ότι με την εξαίρεση της έκτασης και την παραχώρησή της στους Δήμους, απομειώνεται η περιουσία τους.
Πίσω οι εισφορές
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό την επιστροφή χρημάτων χρήματα που έδωσε για ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που αποχώρησαν το 2010 με εθελούσια έξοδο ζήτησε με προσφυγή του στο ΣτΕ η ΟΛΠ ΑΕ θεωρώντας πως ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να καταβάλλει υψηλότερο ποσό δεδομένου πως ακολούθως μειώθηκαν οι συντάξεις με μνημονιακούς νόμους.
Η προσφυγή προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να ανοίξει δικαστικούς δρόμους διεκδίκησης και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις . Και με δεδομένο ότι το 2010 υπήρξε μεγάλο κύμα αποχωρήσεων με εθελούσιες εξόδους από διάφορους οργανισμούς. Η ΟΛΠ ζητεί ουσιαστικά να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προσδιόρισε τον Ιούλιο τα ποσά και τον τρόπο επιβάρυνσής της απέναντι στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ για την αποχώρηση 131 υπαλλήλων της στα μέσα του 2010 με εθελουσία έξοδο. Η δαπάνη της ΟΛΠ ΑΕ προσδιορίστηκε περίπου σε 14 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των σχετικών εισφορών που αφορούσαν την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης του προσωπικού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter