Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κόντρα» στον ορίζοντα για την περιοχή των «Λιπασμάτων»

olp 5678

Περιπλοκή στον ορίζοντα διαφαίνεται αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης του υπό τον ΟΛΠ ευρισκόμενο τμήμα του επιλιμένιου μετώπου στην περιοχή των «Λιπασμάτων» καθώς «ασκούνται πιέσεις» από τοπικούς φορείς να τεθεί εκτός της διαδικασίας του διαγωνισμού που τρέχει από το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.


Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4FM», αναφερόμενος στο θέμα της ενδεχόμενης, μη παραχώρησης της περιοχής Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στους κατοίκους και τους Δήμους της περιοχής δήλωσε:
"Στη συνάντηση που, κατά προτεραιότητα, είχα με το ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησα πληροφόρηση για το θέμα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στο προσχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, η εν λόγω περιοχή, ΔΕΝ εξαιρείται από την παραχώρηση, και αυτό το τόνισα στον Οργανισμό. Επεσήμανα ότι αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων και αγώνων, παραμένει ως τέτοιο, και σε αυτό ανταποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός".
-Τι σας απάντησε ο κ. Πιτσιόρλας;
" Δεν υπήρξαν απαντήσεις, αλλά οι κατ' αρχήν επισημάνσεις. Τώρα αναλαμβάνει δράση το Υπουργείο. Σημαίνει αυτό ότι κυβέρνηση και Υπουργείο, θα βάλουν την σφραγίδα τους στις περαιτέρω εξελίξεις. Όπως τόνισα και στην παραλαβή του Υπουργείου, θα διαβουλευτούμε με τους πολίτες, τους Δήμους, τους φορείς, τους εργαζόμενους για το θέμα. Ιδιαίτερα, για το θέμα της σύμβασης παραχώρησης του Ο.Λ.Π, θα συναντηθώ με τον Δήμαρχο Πειραιά και τους άλλους Δημάρχους της περιοχής Πειραιά καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη, Δευτέρα ή Τρίτη".
- Θα υπάρξει, ενδεχομένως, σύγκρουση με το ΤΑΙΠΕΔ;
"Το πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτόνομο όργανο το ΤΑΙΠΕΔ".
-Και αν επιμείνουν οι δανειστές στη μη απόδοση του χώρου των Λιπασμάτων στην τοπική κοινωνία;
"Δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό ως λογική που μπορεί να αποδεχθεί μια κυβέρνηση, και δει της Αριστεράς. Το Δημόσιο δεν μπορεί να απεκδυθεί των δικαιωμάτων του".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter