Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Συγκλονιστική» η αποκάλυψη ΟΛΠ για τα καύσιμα των πλοηγίδων

olp logo 6578

Μπορεί χθες να «εορτάστηκε» η έλευση του τρίτου σε μέγεθος υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο στον Πειραιά και σήμερα να «σημειώθηκαν» τα προς επίλυση βασικά θέματα του θαλάσσιου τουρισμού, ενόψει και του «Posidonia Sea Tourism Forum», αλλά την «έκπληξη» τη επεφύλαξε ο ΟΛΠ. Ο οποίος με ανακοίνωση του κατέστησε γνωστό ότι για δεύτερη φορά δεύτερη φορά μέσα στο α' εξάμηνο του 2015, ο ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε τη διάθεση πετρελαίου κίνησης στα σκάφη των πλοηγίδων του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά για να μην διακοπεί η λειτουργία του λιμανιού από την ακινησία των πλοηγίδων.

Ως γνωστόν όλα τα κρουαζιερόπλοια αλλά και το φορτηγά πλοία που εισέρχονται ή εξέρχονται του εμπορικού λιμένα του Πειραιά συνοδεύονται κατά την κείμενη νομοθεσία με πλοηγό ο οποίος και μεταφέρεται στο εισερχόμενο πλοίο με πλοηγίδες. Η αποκάλυψη είναι χαρακτηριστική της κατάστασης την οποία νωρίτερα σήμερα, και τουλάχιστον με διπλωματική γλώσσα, «καυτηρίασαν» εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στην παρουσίαση του τρίτου κατά σειρά «Posidonia Sea Tourism Forum», που θα διεξαχθεί στις 26-27 τρέχοντος οι οποίοι μεταξύ των άλλων έκαναν λόγο για το περιβόητο home porting στον Πειραιά, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας ακόμη και του in transit τομέα της.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι επίσης έγινε λόγος για τον εν λιμένα συντονισμό κρατικών υπηρεσιών ( τελωνείων, αρχών ασφαλείας, πλοηγικής κλπ) και των εκτός αυτών (τροχαία) ως ενός εκ των βασικών προαπαιτούμενων για την εύρυθμη λειτουργία του επιβατικού λιμένα που «σηκώνει» την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων.

Επισημαίνεται ότι κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά σε γνώση των οποίων περιήλθε η σχετική αναγγελία του ΟΛΠ δήλωσαν σοκαρισμένοι καθώς είναι προφανές ότι οι παραγωγικές τάξεις του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου έχουν εξαρτήσει απόλυτα πλέον την επιβίωσή τους από τις δράσεις που αναπτύσσονται στο λιμάνι ενώ γνωστές είναι και οι «προσμονές» για την επόμενη ημέρα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter