Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ : "Οργανωμένο σχέδιο διαρροών για την απαξίωση του λιμανιού με σκοπό την πώληση του"

olp limani peiraias 0

«Όλοι όσοι μέσα από διαρροές και εργολαβικές αντιδικίες θέλουν να προωθήσουν συμφέροντα, θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη δικαστική διερεύνηση των καταγγελλομένων», απαντά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με υπερτιμολογήσεις έργων κ.α., αποδίδοντας τις σχετικές πληροφορίες που διέρρευσαν σε οργανωμένο σχέδιο «όσων νομίζουν ότι απαξιώνοντας τον Οργανισμό θα προωθήσουν πιο εύκολα πολιτικές πώλησης του».

Αναλυτικότερα στην απάντηση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής :

«Στον ΟΛΠ Α.Ε. ουδένα πόρισμα ελέγχου έχει παραδοθεί για τα αναγραφόμενα θέματα.

Όλα τα αναγραφόμενα αφορούν έργα, τα οποία εκτελέστηκαν την περίοδο 2007-2009, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση.

Αντιθέτως, η σημερινή διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. από το 2012, αφού κατοχύρωσε τις οικονομικές αξιώσεις του Οργανισμού, απέστειλε πρώτη τους σχετικούς φακέλους στις εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει διατάξει ΕΔΕ κατά υπαλλήλων του, τους οποίους απομάκρυνε μάλιστα από τις θέσεις τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εισαγγελικών ερευνών.

Ουδεμία ζημία από τα αναγραφόμενα έργα έχει προκληθεί στον ΟΛΠ Α.Ε. Ο Οργανισμός υποχρέωσε τις εργολήπτριες εταιρείες με “Εξώδικες Αναγνωρίσεις Οφειλών” τις οποίες και προσυπέγραψαν, να επιστρέψουν αναδρομικά, έντοκα και με ΦΠΑ το σύνολο των απαιτήσεων του.

Όλοι οι χειρισμοί της διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. και τις Γενικές του Συνελεύσεις, με γνώμονα την πλήρη προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter