Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετεκλογικά οι ΟΛΠ-ΟΛΘ και... «βλέπουμε»

olp 64

Μετεκλογικά, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφέρονται βασικές ημερομηνίες διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ των οποίων και εκείνες για τη «δεύτερη φάση» των δεσμευτικών προσφορών για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ. Να σημειωθεί ότι μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις είχε αρχικώς επιλεγεί η διαδικασία να διεξαγόταν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους αλλά με βάση τα νέα δεδομένα μάλλον μετατίθενται για τον Μάρτιο.

Ωστόσο πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν εύστοχα ότι η αποκρυστάλλωση του πολιτικού σκηνικού θα είναι εκείνη η οποία και θα μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα περί των εξελίξεων των αποκρατικοποιήσεων γενικότερα καθώς στην παρούσα φάση δεν είναι σαφές πως θα κινηθούν «την επόμενη ημέρα» των εκλογών τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία ή οι συνδυασμοί που ενδεχομένως προκύψουν την περίπτωση που δεν υπάρξουν αυτοδυναμίες.

Βέβαια στην πληθώρα των σεναρίων που πηγάζουν και από τις δημοσκοπήσεις εμπεριέχεται και εκείνο των επαναληπτικών εκλογών. Περίπτωση που όπως θεωρείται φυσικό θα «σπρώξει» και άλλο εντός του έτους τις εν λόγω διαδικασίες με άγνωστη κατάληξη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter