Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσδιορίστηκε Συμβούλιο, Δ.Σ. και Γ.Σ. στον ΟΛΠ για τον Φιλικό Διακανονισμό

olp-logo-6578

Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΟΛΠ γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί τη επόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 έκτακτο Δ.Σ. προκειμένου να προσδιορίσει τη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. που έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του συμβατικού κειμένου του Φιλικού Διακανονισμού ύστερα και από την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας όπως σημειώνει και στη σχετική ανακοίνωση του ο ΟΛΠ αποφαίνεται «ότι «δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της δεύτερης τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠ Α.Ε. και της Σ.Ε.Π. Α.Ε., σύμφωνα με το σκεπτικό».

Ο Φιλικός Διακανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων».

Στο έργο αυτό, συνολικής επένδυσης 230.000.000 € συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. του νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών, καθώς και η μηχανολογική αναβάθμιση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, μετά την κατασκευή του Προβλήτα ΙΙΙ και την αναβάθμιση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ. Η ετήσια δυναμικότητα για τη ΣΕΠ Α.Ε. θα ανέλθει μετά την κατασκευή των έργων σε 6.200.000 TEU, τα οποία μαζί με το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ Α.Ε. (Προβλήτας Ι) δυναμικότητας 1.000.000 TEU καθιστούν το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι η δυναμικότητα του ΣΕΜΠΟ της ΣΕΠ αυξάνεται από 3.700.000 TEU σε 6.200.000 TEU χωρίς αλλαγή του ποσοστού ανταλλάγματος προς τον ΟΛΠ Α.Ε. (24,5% επί των εσόδων της ΣΕΠ από το 2017).

Το γεγονός του προσδιορισμού του Δ.Σ. της έκτακτης Γ.Σ. με το εν λόγω θέμα επιβεβαιώνει τα χρονοδιαγράμματα στα οποία επανειλημμένως είχε αναφερθεί το TheSeaNation, καθώς δρομολογείται πλέον αι η συζήτηση του εν λόγω θέματος και στη Βουλή, οπότε καταρρίπτονται και όλα τα σενάρια που είχαν αναπτυχτεί τα τελευταία 24ωρα περί της προστριβής των δύο πλευρών ΟΛΠ και ΣΕΠ Α.Ε. επί της νομικής βάσης του κειμένου το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στις δύο πλευρές.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σε β΄ φάση δηλαδή η φάση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται ότι θα συμβεί προς τα τέλη Νοεμβρίου, γεγονός που πάλι επιβεβαιώνει τα εξαρχής τεθέντα χρονοδιαγράμματα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter