Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντός δεκαπενθημέρου στη Βουλή ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ- COSCO

cosco-olp-provlita

Στα τέλη της μεταπροσεχούς εβδομάδος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και εκτός απροόπτων πολιτικών εξελίξεων, να εισαχθεί προς συζήτηση η πλατφόρμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ-COSCO.

Η οποία ως γνωστόν «πέρασε από σαράντα κύματα» πριν εγκριθεί.

Η συζήτηση του εν λόγω θέματος στη Βουλή κλείνει και το «τυπικό μέρος» της διαδικασίας της οποίας το «τελευταίο κεφάλαιο» αποτελεί η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ την οποία και συγκαλεί ο βασικός μέτοχος, που είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Από το τελευταίο, που είναι και ο βασικός μέτοχος σε ΟΛΠ-ΟΛΘ, επίσης εξαρτάται, σύμφωνα με εκτιμήσεις εγκύρων κύκλων, και η ταχύτητα της «πορείας» του περίφημου βασικού πλαισίου (concession agreement), η ανασύνταξη του οποίου θα πρέπει προηγηθεί της «επόμενης ημέρας» των ιδιωτικοποιήσεων και με δεδομένο ότι προσδιορίζονται βασικές παράμετροι λειτουργιών της «επόμενης ημέρας» των ιδιωτικοποιήσεων.

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ πλέον πιέζονται ασφυκτικά να «τρέξουν» τις όποιες διαδικασίες για τα δύο βασικά προς ιδιωτικοποίηση λιμάνια της χώρας ελέω χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί πλέον στο μικροσκόπιο της τρόικα αλλά και εξ αιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φαίνεται να προϋπολογίζει τα έσοδα τουλάχιστον από τον ΟΛΠ εντός του επόμενου έτους.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter