Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο data room «κτυπά ο παλμός» της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

olp-5678

Στα συμβαίνοντα στο data room που αφορά στο προς διάθεση πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς είναι από χθες εστιασμένο το ενδιαφέρον χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και «εντεταλμένων παρατηρητών-αναλυτών» που στόχο έχουν να πιάσουν το «σφυγμό» για την εν λόγω αποκρατικοποίηση.

Στο μεταξύ χθες υψηλόβαθμα στελέχη των «υποψηφίων» που μετέχουν στην διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ ξεναγήθηκαν, παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ στις εγκαταστάσεις της PCT SA που εκπροσωπεί την COSCO. Η οποία και αποτελεί μία εκ των υποψηφιοτήτων για τον ΟΛΠ όπου και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη δυναμική και τις δυνατότητες των εν λόγω εγκαταστάσεων. Ωστόσο κατά πληροφορίες στον ΟΛΠ περιορίστηκε στην ενημέρωση για τα τμήμα του εμπορικού λιμένα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ γεγονός που φαίνεται ότι προκάλεσε συζητήσεις.

Από τις παρουσίες πάντως στο data room θα επιχειρηθεί μία πρώτη εκτίμηση για το ποιοι θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ η οποία έχει τοποθετηθεί μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις- στον κύκλο των αποκρατικοποιήσεων- για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Με τους «εντεταλμένους παρατηρητές-αναλυτές» να περιδιαβαίνουν την Μιαούλη η τροπή που έχει λάβει ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ-COSCO σε συνάρτηση με τα όσα προϋπολογίζονται στο επιχειρησιακό σχέδιο 2014 – 2018 του ΟΛΠ αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων και μεταξύ των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων καθώς "αβίαστα εξάγεται η παραδοχή" ότι χάρη στην PCT SA (COSCO) και τα έσοδα που αυτή αποφέρει αλλά και θα... αποφέρει το λιμάνι διασώζεται από ζημιογόνα πορεία.

Στη συγκεκριμένη πάντως χρονική συγκυρία οι συνδικαλιστικοί φορείς εξακολουθούν να επιχειρούν παντοιοτρόπως να αναστρέψουν την ήδη δρομολογημένη πορεία του διαγωνισμού διοργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνεπικουρούμενοι από συνδικαλιστικούς φορείς άλλων τομέων μερικοί εκ των οποίων πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter