Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ: Διαγωνισμός για το κτίριο στο Καστράκι

anomeritis-89

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των έργων που επιχειρούνται στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ έγινε με την Προκήρυξη Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τον Ανασχεδιασμό του υπάρχοντος κτιρίου στο Καστράκι και τη μετατροπή του σε Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε., μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων και την Απόφαση του Υπ. Πολιτισμού (11.02.2014), προκηρύσσει τον πιο πάνω διαγωνισμό βάσει του άρθρου 11 της Υ.Α. 26804/2011 και της Υ.Α. 22186/2012.

Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ενώ οι φάκελοι συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.
Τα χρηματικά βραβεία ανέρχονται σε 64.485 Ευρώ και η αμοιβή για εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης σε 322.420 Ευρώ.

Τη Μουσειολογική Μελέτη κατάρτισε η ΚΣΤ΄ ΕΚΠΑ και το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών από τη ΔΜ/ΜΚΠ του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την επιμέλεια της Δρ. Στέλλας Χρυσουλάκη, Προϊσταμένης της ΚΣΤ΄ ΕΚΠΑ και το συντονισμό του κ. Πολυχρονίου Ι., προϊσταμένου του Τμήματος Αρχιτεκτονικών Μελετών του ΥΠΠΟ.

Η Προκήρυξη αφορά τόσο την ανάπλαση του υπάρχοντος κτιρίου, όσο και την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού και χερσαίου χώρου του ΟΛΠ, ο οποίος μετατρέπεται σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο και σε πάρκο με κλειστό υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Σημειώνεται ότι το παραχωρούμενο από τον ΟΛΠ στο Υπ. Πολιτισμού κτίριο για να εγκατασταθεί το Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο (με κύριο θέμα το λιμάνι) έχει επιφάνεια 5.500 τ.μ., ενώ η πλατεία που θα δημιουργηθεί έχει έκταση 6.110 τ.μ. Η χωρητικότητα του υπόγειου parking θα έχει 280 θέσεις στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: "Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των έργων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά γίνεται με την Προκήρυξη αυτή βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε., Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ένα έργο σύζευξης Πολιτισμού – Τουρισμού και Πόλης – Λιμένος, που αναβαθμίζει μία χερσαία λιμενική ζώνη έκτασης 180.000 τ.μ., δημιουργώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές ανάπλασης της Αττικής και φυσικά του Πειραιά. Ένα έργο πολιτισμού και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επιβάτες της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας που αναβαθμίζει όσο κανένα άλλο τον Πειραιά και το Λιμάνι του".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter