Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ένα ακόμα "Μουσείο" στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά

olp-logo-big

Τη συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και της Εταιρίας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας για την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης των έργων της ΕΜΑΕΤ στην Πέτρινη Αποθήκη της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε.

Η κατ' αρχήν Συμφωνία αυτή συνάδει με τον χαρακτήρα "γειτονιάς μουσείων" που θέλει να προσδώσει ο ΟΛΠ Α.Ε. στον χώρο αυτό, έναν χώρο υψηλής επισκεψιμότητας και διασύνδεσης του Τουρισμού με τον Πολιτισμό. Ήδη στον χώρο αυτόν προχωράνε οι μελέτες του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ο διαγωνισμός για το Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο στο Καστράκι.

Για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής είχαν προηγηθεί επίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ του ΟΛΠ Α.Ε. υπό τον κ. Γιώργο Ανωμερίτη και της ΕΜΑΕΤ υπό τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θ. Τάσιο.

Για τα επιμέρους θέματα της Συμφωνίας αυτής, μετά από γνωμοδότηση του Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά» θα συναφθεί σύμβαση συνεργασίας μεταξύ ΕΜΑΕΤ και ΟΛΠ. Η μόνιμη έκθεση όλων των έργων που ήδη έχουν κατασκευασθεί και θα συνεχίσουν να δημιουργούνται θα αναδείξουν τη σκέψη και εφαρμογή σε πλείστα θέματα τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων. Με το νέο αυτό εκθεσιακό χώρο η Πολιτιστική Ακτή γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, όχι μόνο για τους επιβάτες κρουαζιέρας, αλλά και για τους κατοίκους και τα σχολεία της περιοχής, ώστε μαζί με τα εκθέματα πολιτισμού των άλλων γύρω Μουσείων, να πληροφορούνται και να βλέπουν τον άλλο πρωτοπόρο τομέα της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων, αυτόν του χώρου της τεχνολογίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter