Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΠ-ΟΛΠ «συμφώνησαν» για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ

anomeritis-11

Στο «και πέντε» της εξέλιξης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με τις έξι συμμετοχές σε συνάντηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γ. Ανωμερίτη και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Π. Πετρουλή «διαπιστώθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη το Λιμάνι του Πειραιά να κρατήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του, με παράλληλη παραχώρηση επιμέρους λειτουργιών του σε εταιρείες ή ομίλους εταιρειών, που διαθέτουν τεχνογνωσία στην διαχείριση λιμανιών, ανάλογα με την εξειδίκευσή τους».

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΠ: «Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Απριλίου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γ. Ανωμερίτη και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Π. Πετρουλή, ο Πρόεδρος κ. Ν. Μανεσιώτης , οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Π. Πολιτάκης, Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τ. Παντελάκης.

Διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση στην άποψη, ότι το Λιμάνι του Πειραιά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα και χρησιμότερα Λιμάνια στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, με μεγάλη δυναμική και δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτό έχει αναδειχθεί από το μοντέλο διαχείρισης του ΟΛΠ κατά τα τελευταία έτη και ως εκ τούτου διαπιστώθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη το Λιμάνι του Πειραιά να κρατήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του, με παράλληλη παραχώρηση επιμέρους λειτουργιών του σε εταιρείες ή ομίλους εταιρειών, που διαθέτουν τεχνογνωσία στην διαχείριση λιμανιών, ανάλογα με την εξειδίκευσή τους.

Οι σύνθετες δραστηριότητες του Λιμένα Πειραιά –εμπορευματικός λιμένας, λιμένας κρουαζιέρας και λιμένας ακτοπλοΐας – επιβάλλουν αυτές οι εξειδικευμένες λειτουργίες να παραμείνουν όλες ζωντανές, προς όφελος τόσο του Λιμανιού, όσο και της πόλης, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.

Συμφωνήθηκε επίσης η πλήρης συνεργασία ΟΛΠ – ΕΣΠ, για να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα των επιβατών κρουαζιέρας στην πόλη του Πειραιά, με συνέργειες όπως η εφαρμογή «Go Piraeus», το τουριστικό τρένο, η σήμανση προς τα αξιοθέατα και το εμπορικό κέντρο της πόλης, η προβολή της πειραϊκής αγοράς κ.ά.

Διαπιστώθηκε τέλος η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας των δυο πλευρών, για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των ευκαιριών, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, της αγοράς και του Λιμανιού».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter