Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και η Παμπειραϊκή Επιτροπή

olp limani peiraias 4 600

Συνέχεια ανακοινώσεων από φορείς που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, με την Παμπειραϊκή Επιτροπή, να δηλώνει και αυτή κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5/03/14, «οι συμμετέχοντες τάχθηκαν κατηγορηματικά ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την οποία θεωρούν επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας, της εθνικής μας οικονομίας και η οποία θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις δραστηριότητες και στις λειτουργίες του λιμανιού από τον Πειραιά, την Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, το Πέραμα έως και την Σαλαμίνα.

Ταυτόχρονα οι φορείς ομόφωνα κατέληξαν και εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε μοντέλο που θα οδηγήσει τμηματικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στην απώλεια του δημόσιου και κρατικού ελέγχου του ΟΛΠ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «θεωρούμε τις κυβερνητικές διακηρύξεις και δηλώσεις ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι αβάσιμες, παραπλανητικές και στοχεύουν στην εξαπάτηση για άλλη μια φορά των εργαζομένων. Το τίμημα από το ξεπούλημα του ΟΛΠ θα πάει υπέρ της αποπληρωμής του χρέους στους δανειστές, δηλαδή σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο! Κατά συνέπεια δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για την ενίσχυση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΟΜΥΛΕ την ερχόμενη Τρίτη στον Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter