Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Πτώση στη διακίνηση φορτίων τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας

olth limani 053

Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Η ΟΛΘ Α.Ε. θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει το Επενδυτικό Κοινό για τις επιδράσεις που έχει η εξάπλωση της πανδημίας, στη διακίνηση φορτίων μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται πως η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου για το μήνα Μάρτιο σημείωσε μείωση της τάξεως του 11% και 2.5% αντίστοιχα, σε σχέση με το Έτος 2019, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας. Τον Απρίλιο του τρέχοντος Έτους η διακίνηση από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Συμβατικό Λιμάνι αναμένεται να μειωθεί κατά 12% και 24% αντίστοιχα, συγκριτικά με το Έτος 2019.
Καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς το 2ο Τρίμηνο του 2020 και με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου το 2ο Τρίμηνο του 2020 αναμένεται να παρουσιάσει μείωση κατά 12% και 27% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του Έτους 2019.
Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για την παγκόσμια κοινότητα, η ΟΛΘ Α.Ε. θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με υπευθυνότητα και επίγνωση του ρόλου της, για την ομαλή λειτουργία του Λιμανιού και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπλέον, η Εταιρεία προέβη σε άμεσες και συνεχείς ενέργειες για την πρόληψη των κινδύνων της πανδημίας και τη διατήρηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα, με κύριο μέλημα την υγεία των εργαζομένων της, των εξωτερικών συνεργατών της και των συναλλασσόμενων με αυτή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter