Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων στον ΟΛΘ από τα «ΒορΟινά»

0voroina glasses

Οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν τον τρύγο και μας προσκαλούν στα «ΒορΟινά», την ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, μια επίσκεψη και στα δύο ειδικά θεματικά περίπτερα:
-«Το σταφύλι και το κρασί» μία ξεχωριστή οινογνωσία παράλληλης γευστικής δοκιμής με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού, την «πρώτη ύλη» και τους αντίστοιχους μονοποικιλιακούς οίνους, το «τελικό προϊόν».
– «Αφρώδεις, γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα» σε μία κοινή γευσιγνωσία για την προσέγγιση των διαφορετικών στυλ μεταξύ των κατηγοριών αυτών.
Στο πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα των ΒορΟινών, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσουμε εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσουμε πως φτιάχνουμε περέκ με τυρί και γλυκό σταφύλι ή σοκολάτα με κρασί στις επιδείξεις παρασκευής στα περίπτερα του “8ου Thessaloniki Food Festival”.
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.
Και μην ξεχνάτε: Εν αναμονή της εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», πραγματοποιούνται ήδη έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένους χώρους, όπως wine bar, bar, εστιατόρια και κάβες. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, masterclass, food & wine απολαυστικά pairings, wine cocktails, wine flights και ατελείωτες οινογευστικές προτάσεις σε ένα συναρπαστικό ταξίδι οινικών περιηγήσεων. Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter