Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέντε οι γραμμές εκτελωνισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

thessaloniki limani 368

Σε πέντε από τρεις αυξάνονται οι γραμμές εκτελωνισμού στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή και ανάλογου αιτήματος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Κατόπιν διαβούλευσης με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη, και προκειμένου να διευκολύνει την εξαγωγική και εισαγωγική δραστηριότητα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ αύξησε σε τρεις από δύο τις γραμμές εκτελωνισμού για τις εξαγωγές και σε δύο από μία για τις εισαγωγές από τις 08.00 έως τις 19.00 καθημερινά.
Αντίστοιχα το Σάββατο οι δύο γραμμές γίνονται τρεις και την Κυριακή μία. Σημειώνεται πως είναι δυνατή η νυχτερινή εκτελώνιση με ίδια έξοδα των ενδιαφερομένων. Δεν προχώρησε πάντως στην αναστολή της απόφασης για την κατάργηση της νυχτερινής τρίτης βάρδιας, όπως ζήτησε ο επενδυτής που αντιμετωπίζει ως υποχρέωση του Δημοσίου τη διασφάλιση της υποστήριξης της 24ωρης λειτουργίας του λιμανιού.
Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν στην «Κ» πως εφόσον προχωρήσουν οι επενδύσεις και αυξηθούν οι ανάγκες θα διαμορφωθεί αναλόγως και το ωράριο των τελωνείων, αφήνοντας να εννοηθεί πως η τρίτη βάρδια θα επανέλθει μεσοπρόθεσμα. Από την πλευρά του ο επενδυτής σε επιστολή του προς την ΑΑΔΕ δεσμεύτηκε πως εντός του πρώτου τρίμηνου του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί επενδύσεις για τη δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης των προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να λάβει τέλος η ιδιομορφία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που θέλει τα εμπορευματοκιβώτια, αφού έχουν περάσει από τελωνειακό έλεγχο και μέχρι να φορτωθούν στα πλοία, να μεταφέρονται σε εξωτερικές του λιμένα αποθηκευτικές εκτάσεις (depo).
Πηγή: kathimerini.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter