Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δηλώσεις Γ.Μπουτάρη για απλή αναλογική και κατάργηση νυχτερινής βάρδιας στον ΟΛΘ

0Mpoutaris800

Στo σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας πως η παράταξη του δεν σχεδιάζει "συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων". Επιπλέον, ο κ.Μπουτάρης -στη διάρκεια των ενημερώσεων του Σώματος- έθεσε το θέμα της κατάργησης της νυχτερινής βάρδιας στο Α' τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών της Θεσσαλονίκης. Ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιου Πιτσιλή.
"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό λιμάνι στον κόσμο που δουλεύει δύο βάρδιες. Δεν υπάρχει λιμάνι που να μην δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας και να ζητάμε την επαναφορά της τρίτης βάρδιας. Θα σταθούμε στο πλευρό των εξαγωγέων και των παραγωγών", είπε ο κ.Μπουτάρης.
Με την πρόταση του δημάρχου συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτηρίζοντας "εξωφρενική την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το 16ωρο που σημαίνει υποβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης", ενώ αντίθετα διαφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Δελής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter