Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Απ.Τζιτζικώστας για την απόφαση κατάργησης της γ' βάρδιας στο Α'τελωνείο

0Tzitzikostas2

Την εκτίμηση πως η απόφαση για κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στο Α' τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών της Θεσσαλονίκης «ναρκοθετεί την αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού» εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Καλεί δε την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και να πάρει αμέσως πίσω το "μαύρο" που έριξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην επιχειρηματικότητα και το εμπόριο της Βόρειας Ελλάδας και να δώσει σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων».
Με γραπτή δήλωση του ο κ.Τζιτζικώστας υπογραμμίζει πως «η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καταστήσει σαφές και εμπράκτως ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά για όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου, όταν μια κυβέρνηση θέλει να επαίρεται ότι βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και τη βάζει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης δεν μπορεί με ανεκδιήγητες παρεμβάσεις να υποβαθμίζει αυτό τον πυλώνα, αντί να τον ενισχύει».
Συμπληρώνει δε πως «η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση οφείλει να βρίσκει λύσεις, που δεν υπονομεύουν την ανάπτυξη του τόπου και δεν εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και τις επενδύσεις, που τόσο έχουμε ανάγκη». «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δε θα επιτρέψει αυτό τον εμπαιγμό» καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter