Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη νέα εποχή ο Ο.Λ.Θ.

30550599 10211916243130145 632136243 o

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρθενική Συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης του Ο.Λ.Θ. υπό τον Σωτήρη Θεοφάνη, ο οποίος και ανέλυσε τους στρατηγικούς του στόχους όπως αυτοί θεωρήθηκαν και επικροτήθηκαν χθες στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας διοίκησης.

Το σύνθημα του λιμανιού είναι «one hub new horizons» γεγονός που αποδεικνύει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός αναγνωρίζει τη γεωστρατηγική θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο μαλακό υπογάστριο της νότιας Βαλκανικής και τις εξαγωγικές δραστηριότητες που μπορεί αυτό να αναπτύξει στην ευρύτερη βαλκανική και όχι μόνο δεδομένου ότι το λιμάνι έχει ένα επιπρόσθετο όπλο που αναφέρεται στην εγγύτητα προς τις αναδυόμενες αγορές.

Πριν από λίγο η νέα ηγεσία του λιμανιού αποκάλυψε ότι η εικόνα την οποία αντιμετώπισε ως αναφορά τους τεχνικούς και τεχνολογικούς εξοπλισμούς ήταν υποδεέστερη της εικόνας που είχε παρουσιαστεί και αναφέρθηκε στην προσπάθεια κάλυψης αυτής της αδυναμίας και στο κόστος της ενώ έμφαση δόθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των σιδηροδρομικών και οδικών καλύψεων, θέμα για το οποίο η νέα διοίκηση του ΟΛΘ δέχτηκε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνης του TheSeaNation, αναφορικά με τα εμπόδια τα οποία θα αντιμετωπίσει το λιμάνι ως προς τις διαθέσεις της κυβέρνησης να «τρέξει» το σιδηροδρομικό θέμα των υποδομών στη Β. Ελλάδα.

Θέμα που ως γνωστόν έχει βάλει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων ο Πρωθυπουργός με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού άξονα της Εγνατίας και με τη διασύνδεση με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ο κ. Θεοφάνης τόνισε ότι το λιμάνι θα κάνει ότι είναι δυνατόν καλύτερο για να αποκαταστήσει το σιδηροδρομικό κομμάτι στο οποίο έχει λόγο και να το καταστήσει πλήρως λειτουργικό ενώ μεταξύ των άλλων που εξαγγέλθηκαν σήμερα ήταν και αυτό της ανάπτυξης του 6ου προβλήτα θέματος που ουσιαστικά απασχολεί την τελευταία 10ετία και πλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το σημείο η αποκάλυψη αφορούσε ότι θα γίνει εκβάθυνση μέχρι τα 16.5 μέτρα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει post panama πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλος όσον αφορά το λειτουργικό κομμάτι η νέα διοίκηση εξήρε τις προσπάθειες των εργαζομένων τόσο για την άμεση ανταπόκριση όσο και για τις καλές προθέσεις που έχουν εκδηλώσει να βελτιωθεί η συνολική εικόνα του λιμανιού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter