Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη βουλή η αναθεωρημένη σύμβαση για το 67% του ΟΛΘ

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο 9μελές μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), το οποίο εξελέγη σήμερα, στη διάρκεια των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας. Κατά τη συγκρότηση σε σώμα, τα καθήκοντα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να διατηρήσουν αντίστοιχα ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μέλλιος κι ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Μακρής. Καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου προβλέπεται να αναλάβει ο Δημήτρης Ρούτος, αντιπρόεδρος του ΔΣ από τον Ιούνιο του 2016.
Με εξαίρεση το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, Λάζαρος Τανταλίδης και Δημήτρης Θηρίου, θα βρεθούν εκτός διοικητικού συμβουλίου (καθώς βάσει των εγκεκριμένων τροποποιήσεων, στο νέο ΔΣ δεν μπορούν να συμμετάσχουν ex officio μέλη), δεν αναμένονται άλλες αλλαγές σε πρόσωπα. Βάσει της πρότασης της σημερινής γενικής συνέλευσης, την τριμελή Επιτροπή Ελέγχου θα στελεχώσουν ο Άγγελος Βλάχος, και άλλα δύο μέλη, που θα οριστούν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι αργότερα σήμερα ξεκινά στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση επί της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης του 67%, με εισηγητές τους βουλευτές Δημήτρη Μάρδα και Ιωάννη Πλακιωτάκη. Μόλις η αναθεωρημένη σύμβαση εγκριθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, θα ακολουθήσουν τα βήματα του οικονομικού κλεισίματος της συναλλαγής και της παράδοσης των ηνίων στη νέα διοίκηση. Η κοινοπραξία που πλειοδότησε για το 67% του λιμένος αναμένεται να "πάρει το τιμόνι" μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.
Η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στη «South Europe Gateway Thessaloniki» (σ.σ. την εταιρεία ειδικού σκοπού, που σύστησε η κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd» και «Terminal Link SAS»), είχε υπογραφεί στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Στη συνέχεια, οι υπογραφές στην αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου μπήκαν στις 2 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter