Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΤΑΙΠΕΔ: Αίτημα για σύγκληση έκτακτης ΓΣ του ΟΛΘ

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Αίτημα για συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έχει υποβάλει το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτης ΓΣ των μετόχων. Αντικείμενο της συνέλευσης θα είναι, μετά και την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 67% του Οργανισμού την περασμένη Πέμπτη, η τροποποίηση του καταστατικού αλλά και η σύνθεση οργάνων διοίκησης και εποπτείας της εταιρείας.
Η ΓΣ επί της ουσίας αναμένεται να αποφασίσει - εκτός απροόπτου - το διορισμό μεταβατικής διοίκησης στον ΟΛΘ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης στο επενδυτικό σχήμα South Europe Gateway Thessaloniki, που απαρτίζεται από τις Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS.
Σημειώνεται αντίστοιχη διαδικασία τοποθέτησης μεταβατικής διοίκησης είχε ακολουθηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην περίπτωση της μεταβίβασης του ΟΛΠ. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΛΘ αποτελείται από τους Κ. Μέλλιο (Πρόεδρο) Δ. Ρούτο (αντιπρόεδρο) και Δ. Μακρή (Διευθύνων Σύμβουλο).
Σε σχέση τέλος με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΟΛΘ στο σχήμα South Europe Gateway Thessaloniki, εκκρεμεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ η σύμβαση παραχώρησης θα επικυρωθεί από τη Βουλή. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.
Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter