Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δ. Τζανακόπουλος : «Καμιά γκρίζα ζώνη στην ιδιωτικοποίηση της ΟΛΘ Α.Ε.»

Olth 5932

«Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης ήταν αδιάβλητος και η σχετική επένδυση θα προχωρήσει κανονικά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τις οποίες προκαλεί προβληματισμό η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως είπε, είναι ακόμη ασαφές το ποιοι είναι οι επενδυτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν σχετικές δηλώσεις για το ίδιο θέμα του Πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Κυριάκου Λουφάκη, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους του Voria.gr, υπογράμμισε ότι οι όποιες αρνητικές δηλώσεις αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, επηρεάζουν συνολική την βορειοελλαδίτικη οικονομία.

Ειδικότερα ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με το θέμα αυτό ανέφερε τα εξής : «Δεν υπάρχει κάτι ασαφές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, που είναι εγκεκριμένες και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας για τους διαγωνισμούς. Πρόκειται», συνέχισε, «για έναν αδιάβλητο καθαρό δημόσιο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η επένδυση στο λιμάνι θα προχωρήσει κανονικά».

Ο κ. Λεφάκης απο την πλευρά του δήλωσε : «Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται εντυπώσεις για την διαδικασία πώλησης της ΟΛΘ A.E. Να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο εξαγωγικό λιμάνι της χώρας και αρνητικές εξελίξεις στη διαδικασία πώλησης θα κατάφερναν μεγάλο πλήγμα στη βορειοελλαδική οικονομία.

Εάν υπήρχε αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε, όσο ήταν ανοικτή η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της ΟΛΘ A.E., να έχει εκδηλωθεί, κάτι που δεν έγινε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter