Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμμετοχή του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ Δ. Ρούτου στο “3rd Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum”

olth logo big 1

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτριος Ρούτος, συμμετείχε στο 3ο συνέδριο διεθνούς συνεργασίας λιμένων με τον τίτλο “3rd Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Ιουλίου 2017, στην πόλη Ningbo της Κίνας, κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζουβής, Ναυτιλιακός Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου στην Σανγκάη. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό διεθνές συνέδριο που αφορά την λιμενική βιομηχανία, κυρίως σε επίπεδο εξελίξεων και συνεργασιών. Στο συνέδριο υπήρξε παρουσία εκπροσώπων των σημαντικότερων λιμένων της Ευρώπης (Αμβούργο, Αμβέρσα, Ρότερνταμ, Βαρκελώνη) καθώς και εκπροσώπων λιμένων από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αμερικής. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της ευρύτερης λιμενικής βιομηχανίας (Maersk Group, DP World), καθώς και αντιπρόσωποι λιμενικών ινστιτούτων και σχετικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Shanghai Maritime University, Shanghai International Shipping Institute).

Η ελληνική συμμετοχή στο συνέδριο αποσκοπούσε στην παρουσίαση των εξελίξεων στα ελληνικά λιμάνια (ιδιαιτέρως της Θεσσαλονίκης) και στην προώθηση επαφών με παράγοντες της διεθνούς λιμενικής βιομηχανίας. Ο κ.Ρούτος, στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσίασε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε συναντήσεις με εκπροσώπους διαφόρων τομέων της λιμενικής βιομηχανίας. Η παρουσία ελληνικών αντιπροσωπειών σε παρόμοια γεγονότα θεωρείται καθοριστική καθώς αναβαθμίζει τόσο το ρόλο της χώρας στον τομέα αυτόν όσο και τη δυνατότητα παρέμβασης και συμμετοχής στις διεθνείς εξελίξεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter