Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μάρτιο οι δεσμευτικές για ΟΛΘ

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Επαναβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΝΝΠ με με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ το χρονοδιάγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την συνάντηση και τις δηλώσεις που επακολούθησαν συμβάσεις που το διαδικαστικό τους βρίσκεται σε εξέλιξη θα αναρτηθούν έως το τέλος Ιανουαρίου και μετά από την ανάρτησή τους οι επενδυτές θα έχουν περιθώριο τεσσάρων-πέντε εβδομάδων για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, κάτι που σημαίνει ότι αυτές αναμένονται γύρω στις αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδιαφέρον τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ επενδυτές, που είχαν εμφανιστεί επισήμως ως ενδιαφερόμενοι για το 67% του ΟΛΘ, παραμένει ενεργό.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται διεθνείς εταιρείες-κολοσσοί, στελέχη των οποίων έχουν επανειλημμένα επισκεφτεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του 2016. Να σημειωθεί τέλος ότι έκδηλη παραμένει η «αγωνία» των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδος περί την τύχη της διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ καθώς είναι γνωστό ότι αυτή έλαβε αρκετές χρονικές παρατάσεις που την απομάκρυναν από εκείνη του ΟΛΠ η οποία επίσης μετά από παρατάσεις έλαβε οριστικό τέλος με την ανάληψη του Πειραιά από την COSCO.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter