Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο.Λ.Θ.: Σε παρέμβαση του κράτους ευελπιστούν παραγωγικές τάξεις και χρήστες

li 708 32

Ευνοϊκού σχολιασμού από κύκλους των παραγωγικών τάξεων και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων, έτυχε η κοινή δήλωση των υπουργών Δρίτσα – Κατρούγκαλου και Τσακαλώτου με την οποία ουσιαστικά καλούν τους εργαζόμενους στα λιμάνια Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ. να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους. Ωστόσο απορίες προκάλεσε η προτροπή για εμπλοκή των φορέων στην όλη υπόθεση καθώς είναι γνωστό ότι σχεδόν το σύνολο του εισαγωγικού κι εξαγωγικού εμπορίου έχει πληγεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ μεγάλη φαίνεται να είναι και η ζημιά στον τομέα της κρουαζιέρας όπου μεγάλες εταιρείες πλοία των οποίων προσεγγίζουν στον Πειραιά κατά πληροφορίες έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας.

Μόνο το Σ/Κ περισσότεροι από 8.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων φαίνεται ότι θα ταλαιπωρηθούν στην περίπτωση που οι κινητοποιήσεις συνεχίσουν, όπως άλλωστε έχουν διαμηνύσει οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών.

Με φόντο την κοινή δήλωση οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του κράτους να δώσει λύση με μετατάξεις αλλά και στις διοικήσεις των Οργανισμών να προσφύγουν καθώς ζημιώνονται τα έσοδα αλλά και οι διεθνείς εικόνες των λιμανιών λόγω της κατάστασης.

Όσον αφορά δε για το λιμάνι του Πειραιά, οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούσαν ότι το προσφυγικό εξακολουθεί να παραμένει άλυτο παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων ότι θα απομακρυνθούν οι πρόσφυγες μετανάστες προς κέντρα φιλοξενίας και θα αποδοθεί το λιμάνι στην τουριστική επιβατική κίνηση που σταδιακά αυξάνει λόγω της θερινής περιόδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter