Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Συνεχίζουν τις αποχές οι εργαζόμενοι

thessaloniki limani 3647

Άκαρπες , όπως αναμενόταν, απέβησαν οι δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την οποία και γίνεται γνωστή η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή 22 τρέχοντος, «επιβεβαιώθηκαν τα δυσμενή σενάρια για τη τύχη των εργαζόμενων με την επιχειρούμενη πώληση ενώ καταγράφηκε το βαθύ χάσμα που χωρίζει τους εργαζόμενους με την Κυβερνητική πολιτική και την επιχειρούμενη πώληση και ότι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας δεν είναι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ».

Στο μεταξύ εντείνεται ο προβληματισμός χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και εκπροσωπών των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδος από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων καθώς ναυτιλιακές εταιρίες διαλέγουν γειτονικά λιμάνια για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων προκειμένου να αποφύγουν τυχόν καθυστερήσεις αλλά και τα προβλήματα που συνεπάγεται η συνέχιση του ιδιότυπου αποκλεισμού, από πρόσφυγες-μετανάστες της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης.

Χάρη του οποίου οι ροές, από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και του Πειραιά, εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων έχουν διακοπεί μέχρι νεοτέρας.

 Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Δημήτρη Μακρή

Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένος διάλογος μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των σωματείων εργαζομένων για τα εργασιακά θέματα που συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, ούτως ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Η συνεχιζόμενη, για 5η εβδομάδα, επιλεγείσα μορφή αγώνα της αποχής από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών του Λιμένα, με επιπτώσεις στην εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα.
Η ενδεχόμενη συνέχιση αυτής της μορφής κινητοποιήσεων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αξιοπιστία της εταιρίας προς τους πελάτες της.

Πιστεύω ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων, με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτει, θα επιλέξει τις κατάλληλες μορφές κινητοποιήσεων ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας.
Είναι δυνατόν με το διάλογο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter