Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Επιτροπή διαπραγμάτευσης της σύμβασης με παρέμβαση Δρίτσα

olth limani 053

Με βραδύτερα βήματα από ό, τι θα ήθελαν, όσοι επιθυμούν την πώληση της ΟΛΘ Α.Ε., κινούνται οι σχετικές διαδικασίες καθώς ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε., ενώ σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα της σύστασης port authority που θα αναλάβει τα ευαίσθητα ζητήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε., μετά από έγγραφο αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα, για τον ορισμό των εκπροσώπων της εταιρείας στη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης ενόψει της ιδιωτικοποίησης, αποφάσισε τελικά, αντί Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, σε πρώτη φάση να ορίσει μία Επιτροπή που θα ενημερωθεί για τα ζητήματα της παραχώρησης.

Σε αυτή την επιτροπή, θα μετέχουν τα μέλη δ.σ.: Άγγελος Βλάχος ( εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία), Γεώργιος Τοζίδης και Παναγιώτης Καρδαράς, όπως επίσης ο πρόεδρος και ο δ/νων σύμβουλος κ.κ. Μέλλιος και Μακρής αντίστοιχα.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, σε επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. θα αποφασιστούν τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, ενώ εκφράσθηκε και η άποψη ότι σε αυτή θα πρέπει να συμμετέχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΟΛΘ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι το έγγραφο αίτημα Δρίτσα, ήρθε δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση του υπουργού με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στην οποία ο κ. Μπουτάρης έθεσε το αίτημα όλων των δημάρχων που στα όρια ευθύνης τους έχουν λιμάνια, δηλαδή ότι οι χερσαίες ζώνες που δεν έχουν λιμενική χρήση, θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις νέες συμβάσεις παραχώρησης.

Το αίτημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Δρίτσας- ο οποίος ως γνωστόν είναι κατά της πώλησης ασχέτως του αν υλοποιεί την κυβερνητική απόφαση- το δέχθηκε θετικά.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, με το master plan να μην έχει εγκριθεί και το business plan, που θα εξειδικεύει τον ύψος τω επενδύσεων που θα γίνουν μεταξύ 2016-2020, να μην έχει παραδοθεί ακόμη, δύσκολα θα επιτευχθούν οι χρόνοι ανάδειξης του πλειοδότη. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός- που βρίσκεται στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών- εντός Απριλίου.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter