Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θεσσαλονίκη: Υπέρ πώλησης του ΟΛΘ οι παραγωγικές τάξεις...

Olth-5932

Ναι στην πώληση του ΟΛΘ αλλά όχι σε fund είπαν οι παραγωγικές τάξεις της Βορείου Ελλάδος, παραμονές διεξαγωγής της ΔΕΘ και των κυβερνητικών και όχι μόνο εξαγγελιών που αναμένονται για θέματα της οικονομικής ζωής της χώρας.

Όπως επισημαίνεται είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά καταγράφονται συγκλίνουσες οι απόψεις των παραγωγικών τάξεων στον εν λόγω θέμα καθώς στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί διαφοροποιημένες απόψεις περί διατήρησης του πλειοψηφικού πακέτου, παραχωρήσεις κλπ.

Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με αποκλειστικό θέμα την αξιοποίηση του ΟΛΘ τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για να μην χαθεί το momentum που οι παραγωγικές τάξεις θεωρούν κρίσιμο για το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Β. Ελλάδος ενώ η σχετική επισήμανση έγινε στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της βόρειας Ελλάδας ( ΕΒΕΘ, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ, ΕΕΘ, ΒΕΘ, ΣΕΤΕ), στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Είναι δε τέτοια η αποφασιστικότητα των παραγωγικών τάξεων να προχωρήσει η πώληση του ΟΛΘ ώστε «προετοιμάζεται» συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι παραγωγικές τάξεις της Β. Ελλάδος διαβλέπουν ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης μέσω του λιμένα κυρίως στις αγορές της Νότιας και ανατολικής Βαλκανικής αλλά και συνέργιες με άλλα λιμάνια που έχουν πρόσωπο στη Μ. Θάλασσα σε Βουλγαρία και Ρουμανία σημειώνοντας με νόημα ότι ο Πειραιάς δεν θα πρέπει να «κερδίσει» όλο το μερίδιο των νέων αγορών.

Τέλος να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ έλαβε μέρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε ότι έχει καθυστερήσει πολύ το έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα, παρότι το είχε προωθήσει η διοίκηση της εταιρείας και μάλιστα είχε αναδειχθεί και ανάδοχος.

Η επόμενη κίνηση πάντως ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ στην οποία ως γνωστόν αντιδρά η ΟΜΥΛΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter