Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνδυασμένες μεταφορές: «Αναδρομολογείται» σιδηροδρομική κάλυψη ΟΛΘ

OLTH-77

Ναι και όμως το «αγώγι σέρνει τον αγωγιάτη...» κατά την ελληνική παροιμία. Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν στην Β. Ελλάδα να εξελίσσονται πυρετώδεις διεργασίες για τον εκσυγχρονισμό έως και μερική αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κάλυψης του εμπορικού λιμένα του ΟΛΘ.

Αιτία το απρόσμενα μεγάλο επιδειχθέν διεθνές ενδιαφέρον για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αλλά και γενικών φορτίων που θα φτάνουν στο λιμάνι με πλοία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΘ και οι δυνατότητες για συνδυασμένες μεταφορές εισήλθαν στο διεθνές κάδρο του επιχειρησιακού ενδιαφέροντος σχεδόν λίγο μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Πειραιά και της PCT SA αλλά και ως αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από την Τουρκο-Βουλγαρική «κρίση» στη διακίνηση εμπορευμάτων από Τουρκικά λιμάνια σιδηροδρομικώς μέσω Βουλγαρίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν το προσεχές διάστημα να εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα κινητοποίηση για την αξιοποίηση κοινοτικών και όχι μόνο ενισχύσεων για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής κάλυψης του λιμένα. Ωστόσο η όλη προσπάθεια συγκεντρώνει ενδιαφέρον καθώς ήδη «τρέχουν» και οι διαγωνισμοί τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και για τον ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο επίπεδο των Βαλκανίων, όπως πρόσφατα σχετικά έχει αναφέρει το "ΤheSeaNation" συμβαίνει κοσμογονία ως προς την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου διασύνδεσης των λιμένων της Μ. Θάλασσας χωρών που ανήκουν στην ΕΕ, με το Αιγαίο και το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της ΕΕ το οποίο μέσω Ελλάδας διασυνδέεται με το Τουρκικό σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο από την ενεργοποίηση της υποθαλάσσιας σήραγγας «ξεπέρασε» το γεωφυσικό εμπόδιο των στενών παρέχοντας κάλυψη μέχρι Ιράκ αλλά και εγγύς Ανατολή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter