Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δρομολογούνται εμπορικοί συρμοί από το λιμάνι Θεσσαλονίκης

aggeloudis-stelios-00

Την επίσημη σιδηροδρομική κάλυψη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια, το Βελιγράδι και τη Σόφια, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του λιμανιού.

Η σιδηροδρομική κάλυψη θα δίνει επιπρόσθετα «όπλα» και ανταγωνιστικότητα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ενδιαφερόμενους για την ιδιωτικοποίηση το πλειοψηφικού πακέτου, μεταξύ των οποίων ως γνωστόν και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι.

Να σημειωθεί ότι όπως έχει αποκαλύψει το TheSeaNation για τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν τρεις ενδιαφερόμενοι σχηματισμοί, ένας εκ των οποίων οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, ο δε δεύτερος είναι μεγάλος λιμενικός πάροχος με μεγάλη εμπειρία στη χρήση στρατηγικώς τοποθετημένων λιμένων όπως αυτό της Θεσσαλονίκης.

Από τα σενάρια που κυκλοφορούν δεν αποκλείεται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να εκδηλώσει ενδιαφέρον και μια μεγάλη alliance ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Για τις εξελίξεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: «Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις Βαλκανικές πρωτεύουσες ήταν αίτημα της αγοράς και της ΟΛΘ ΑΕ εδώ και χρόνια. Η ικανοποίησή του προσφέρει καλές υπηρεσίες στο εμπόριο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στις υπηρεσίες που παρέχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο αναβαθμίζεται σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και τους εκπροσώπους των χρηστών του λιμένος για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας επ' ωφελεία της οικονομίας της περιοχής αποτελεί σταθερή επιδίωξη της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ. Με την ίδια οπτική θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».

Αναλυτικά το πρόγραμμα τακτικών δρομολογίων των εμπορικών τραίνων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια, το Βελιγράδι και τη Σόφια:

-Από τη Δευτέρα 26 Μαΐου και κάθε Δευτέρα θα υπάρχει τακτικό τρένο μεταφοράς κοντέινερς από τη Θεσσαλονίκη προς τα Σκόπια. Μέσα στον Ιούνιο θα προστεθεί και δεύτερο δρομολόγιο κάθε Πέμπτη.
-Από τον Ιούνιο κάθε Τρίτη θα υπάρχει δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι.
-Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα δρομολογίων προς τη Σόφια.
-Περίπου την ίδια περίοδο θα ξεκινήσουν δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter