Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Hamburg Hafen und Logistics: Ενοικίαση 100.000 τμ χώρου εναπόθεσης

0Stacked containers colourful

Το «κύμα» που προκάλεσε η προσάραξη του Ever Given ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα λιμάνια της Β. Θάλασσας. Υπολογίζοντας τον κατάπλου μεγάλου αριθμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Αμβούργο το Hamburg Hafen und Logistics προχώρησε στην ενοικίαση επιπροσθέτως 100.000 τμ χώρου εναπόθεσης με στόχο να καλυφθεί χωρίς επιπτώσεις ο επιπρόσθετος όγκος εμπορευματοκιβωτίων που αναμένεται να καταπλεύσει τις επόμενες ημέρες με τα πλοία που είχαν μπλοκαριστεί στο Σουέζ. Το Γερμανικό λιμάνι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενώ έχουν δοθεί εντολές στα φορτηγά οχήματα να βρίσκονται πλησίον του λιμένα ακόμη και 24 ώρες προ του κατάπλου του πλοίου για προγραμματισμένη παραλαβή εμπορευματοκιβωτίων. Ανάλογη κινητοποίηση έχει συμβεί και στο σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς είναι γνωστό ότι το Αμβούργο διαχέει στην κεντρική και όχι μόνο Ευρώπη εμπορευματοκιβώτια σιδηροδρομικώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σιδηροδρομικό πεδίο τα πράγματα είναι επίσης πιεσμένα καθώς τα τραίνα που έρχονται από Κίνα είναι γεμάτα με ιατροφαρμακευτικό υλικό που συνδέεται με την πανδημία ενώ εκείνα από Ευρώπη επίσης γεμάτα με εξαγώγιμα υλικά με κατεύθυνση τις αγορές της Ασίας
Οι διαταραχές που προκλήθηκαν από το Ever Given έπληξαν τον τομέα της εφοδιαστικής σε μια εποχή που περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας κυκλοφορίας πλοίων λειτουργεί αργότερα από το προγραμματισμένο, λόγω των επιπτώσεων των ελλείψεων εργατικού δυναμικού που προκλήθηκαν από τους αποκλεισμούς του κορονοϊού που ξεκίνησαν στις αρχές του 2020.
Το «κύμα» αναμένεται να πλήξει με σχετική καθυστέρηση και τα Αμερικανικά λιμάνια τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών το προσεχές διάστημα η αμερικανική αγορά θα κληθεί να απαντήσει στην αυξημένη ζήτηση για προϊόντα ασιατικής προέλευσης καθώς εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών θα λάβουν επίδομα μέχρι 1400 δολάρια στο πλαίσιο της παροχής ειδικής βοήθειας για τον κορονοϊό. Το γεγονός αναμένεται να επιδεινώσει τη ζήτηση για εμπορευματοκιβώτια στη διαδρομή Ασίας-Βόρειας Αμερικής με ότι αυτό συνεπάγεται για το «σαφάρι» εύρεσης κενών «κουτιών’ που εξελίσσεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ήδη οι τιμές για ένα 40άρι «κουτί» κοστίζει το αστρονομικό ποσό από 7.000 δολάρια μέχρι και 10.000 δολάρια
Δεδομένων των εξελίξεων, η εξισορρόπηση του ισοζυγίου προσφοράς προς ζήτηση κενών «κουτιών» μάλλον θα καθυστερήσει πιθανώς μέχρι τα τέλη του έτους ή ακόμη και τις αρχές του άλλου.
Σε επίπεδο εφοδιαστικής πάντως το ατύχημα στο Σουέζ έπληξε τους βιομηχανικούς τομείς που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή με "just-in-time" παραδόσεις υλικών αρχής γενομένης από την αυτοκινητοβιομηχανία και την βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter