Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θέμα ΡΑΛ…

001688379 δεξαμενές ΟΛΠ

Αντίθετοι στην τροπολογία που κατέθεσε το ΥΝΝΠ και η οποία αναφέρεται στην Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων είναι φορείς της ναυπηγοεπισκευής.

Με έγγραφό τους ζητούν από την ηγεσία του ΥΝΝΠ την απόσυρση της σημειώνοντας τον ρόλο της σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση λιμένων ενώ καυτηριάζουν την αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείου.

Αντιδρά και η ΟΜΥΛΕ για την ΡΑΛ

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:
"Η ΟΜΥΛΕ θεωρεί πως στα Λιμάνια, μετά την ιδιωτικοποίηση τους, ήταν και είναι απαραίτητο να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος, καθώς πρόκειται για εταιρείες κοινής ωφέλειας με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία, καθώς και για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Αντ’ αυτού παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε αντίθετη κατεύθυνση, διότι, μετά την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ), συρρικνώνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΛ, αποδυναμώνει τον ρυθμιστικό της ρόλο και δημιουργεί ένα χειρότερο καθεστώς στον χώρο των Λιμανιών.
Η ΟΜΥΛΕ εκφράζοντας τη θέση όλων των εργαζομένων στα Λιμάνια της χώρας θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση τη διεξαγωγή διαβούλευσης γύρω από τα κρίσιμα αυτά θέματα.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αποσύρει την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε, χωρίς καν έστω μια στοιχειώδη ενημέρωση και διάλογο και τονίζουμε ότι το θέμα του δημόσιου ελέγχου στα Λιμάνια δεν αντιμετωπίζεται με τροπολογίες «τελευταίας στιγμής»".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter